SME

Panna cotta s jahodami

Milujete studené dezerty, vrstvené poháre, puding, šľahačku, želatínu? Tak potom ste na správnom mieste. Vyskúšajte jahodovú panna cottu!

(Zdroj: Fotolia)

Panna cotta s jahodami
Suroviny na 4 porcie

  • 200 g jahôd
  • 80 g cukru
  • 100 ml vody
  • 200 ml smotany na varenie
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 5 plátkov želatíny

Želatínu namočte do studenej vody približne na 10 minút, alebo podľa pokynov výrobcu na obale. Jahody očistite a rozkrájajte na menšie kúsky. Do hrnca dajte 100 ml vody a cukor a začnite zahrievať. Pridajte jahody a pomaly varte, kým sa šťava nezredukuje na polovicu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Medzitým ušľahajte šľahačku do tuha a odložte ju do chladničky. K jahodám pridajte desaťpercentnú smotanu a nechajte prejsť varom. Zmes nechajte čiastočne vychladnúť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Nakoniec pridajte želatínu, chvíľku zahrejte, aby sa želatína rozpustila, ale dbajte na to, aby zmes neprešla varom, inak by želatína nestuhla. Nechajte vychladnúť a zmiešajte ju so šľahačkou. Hotové rozdeľte do misiek alebo formičiek a odložte stuhnúť do chladničky.

Servírujte iba tak dozdobené kúskami jahôd alebo vyklopené na tanieriku preliate omáčkou z cukru a popučených jahôd.

Tip: Formičky alebo misky vypláchnite pred nalievaním zmesi v studenej vode, alebo ich potrite troškou oleja. Budú sa jednoduchšie vyklápať.Pri zdobení môžete siahnuť i po nastrúhanej alebo rozpustenej čokoláde.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Rodina ako opatrovatelia: Slovákov straší nesebestačnosť
  2. METRO na Slovensku podporuje gastro a obchod už 25 rokov
  3. First minute 2026: Rezervujte si dovolenku s extra bonusmi
  4. Slovenské firmy šetria a hľadajú flexibilné riešenia
  5. Chcete dobrý chlieb? Nezačína pri pekárovi, ale ešte skôr
  6. Hodnotenie profesionála: Maldivy sú mimo sezóny oázou pokoja
  7. Problém s vlasmi či pokožkou? Krása začína vo vnútri
  8. Táto firma úspešne digitalizuje dopravné riešenia na Slovensku
  1. METRO na Slovensku podporuje gastro a obchod už 25 rokov
  2. Slovenské firmy šetria a hľadajú flexibilné riešenia
  3. First minute 2026: Rezervujte si dovolenku s extra bonusmi
  4. Chcete dobrý chlieb? Nezačína pri pekárovi, ale ešte skôr
  5. Hodnotenie profesionála: Maldivy sú mimo sezóny oázou pokoja
  6. Rady pre začínajúcich podnikateľov: na čo nezabudnúť pri štarte
  7. Filantropia slovenských milionárov s tichým vplyvom
  8. Špeciálna krížovkárska príloha v denníkoch SME a Korzár
  1. Chcete dobrý chlieb? Nezačína pri pekárovi, ale ešte skôr 11 779
  2. Nutričný odborník varuje: Syry nie sú to, čo si myslíte 8 842
  3. Moderné okuliare: technológia, ktorá vám uľahčuje život 6 475
  4. Hodnotenie profesionála: Maldivy sú mimo sezóny oázou pokoja 6 427
  5. Táto firma úspešne digitalizuje dopravné riešenia na Slovensku 5 247
  6. Rodina ako opatrovatelia: Slovákov straší nesebestačnosť 4 645
  7. Problém s vlasmi či pokožkou? Krása začína vo vnútri 3 597
  8. Hanba bokom, je čas tancovať. Tieto karnevaly Európy treba zažiť 1 356
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Fínska expremiérka Sanna Marin.

Rozhovor s fínskou expremiérkou.


13
Ilustračné foto

Ak po voľbách vznikne iná vláda, čaká ju peklo.


103
Ľubica Karvašová v relácii Aréna s janou Krescanko Dibákovou

Bola tieňovou spravodajkyňou legislatívy o odstrihnutí sa od ruských zdrojov.


7
Peter Tkačenko.

Centimeter po centimetri, sekundu po sekunde posúvajú hranicu možného.


17
  1. Monika Nagyova: V lete som ešte nevedela, či som feministka
  2. Zdravotní Klauni: Silný príbeh z psychiatrickej liečebne: O dievčati, ktoré si zvolilo radosť namiesto smútku
  3. Matúš Radusovsky: Bezpečnosť medu: Pravda o teple, kove a skladovaní
  4. Igor Múdry: Kyslá kapustička
  5. Matúš Radusovsky: Nie je med ako med: v rozmanitosti sa skrýva jeho sila
  6. Zdravotní Klauni: Zdravotná klaunka: Keď si nasadíme na tvár červený nos, pozeráme sa na svet inak
  7. Janka Bittó Cigániková: Klamstvá o interrupciách. Naleteli ste aj vy?
  8. Andrea Podešvová: Je nevera vždy zrada, alebo niekedy len volanie o pomoc?
  1. Sebastian Drobný: Ďalšia mladá puška Smeru 15 099
  2. Rado Surovka: Prečo Fico vyhrá voľby v r.2027. 9 503
  3. Anna Brawne: Pán riaditeľ SIS, klamete alebo máte problémy s pamäťou? 8 705
  4. Ján Valchár: Čo to, čo to? Žeby ďalšia rafinéria? 7 671
  5. Veronika Michalčíková: S KST na neprístupných miestach Belianskych Tatier. Sú to celkom fajn ľudia 6 463
  6. Ján Valchár: Palivová kríza v Rusku bujnie 6 196
  7. Angelika Herčková: V sociálnych službách nás majú za handry nielen vládni predstavitelia, ale aj rodinní príbuzní? 5 930
  8. Ivan Mlynár: S klesajúcimi preferenciami, Robert Fico pripomína už len vyťahanú gumu v starých teplákoch. 5 158
  1. Radko Mačuha: Šimečkova matka okradla štát o 232 EUR.
  2. Radko Mačuha: Herné automaty do každej tradičnej rodiny.
  3. Radko Mačuha: Desať prikázaní Glücka.
  4. Marcel Rebro: Týždeň ticha uprostred vojny
  5. Roman Kebísek: Timravinu novelu Hrdinovia uhorské úrady scenzurovali. Rukopis je nezvestný
  6. Věra Tepličková: Aj ja som za bundy alebo Ako Glück riešil, riešil, až vyriešil kriminalitu
  7. Radko Mačuha: Skúsme pochopiť Slovensko.
  8. Dušan Koniar: Ak je Únia v prdeli, kto je tá šťastná mrľa z nej trčiaca?
reklama
SkryťZatvoriť reklamu