SME

Rebarborovo-jahodový koláč s mrveničkou

Výrazné kyselkavé červené stonky rebarbory sú plné vitamínov. V kombinácii so sladkými sezónnymi jahodami zachutia každému.

(Zdroj: Fotolia)

Rebarborovo-jahodový koláč s mrveničkou
Suroviny na viac porcií

Na cesto:

  • 200 g práškového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 250 polohrubej múky
  • 4 žĺtky
  • 250 g tuku na pečenie
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na plnku:

  • 500 g rebarbory
  • 200 g jahôd
  • 150-200 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru

Na mrveničku:

  • 150 g masla alebo tuku na pečenie
  • 150-200 g hladkej múky
  • 150 g kryštálového cukru

Z uvedených surovín vypracujte krehké cesto, zabaľte ho do fólie a odložte do chladničky. Rebarboru očistite , pokrájajte na kocky, zasypte cukrom a vanilínovým cukrom ,pridajte jahody, premiešajte a nechajte krátko postáť. Rúru predhrejte na 180 stupňov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cesto na pomúčenej doske vyvaľkajte na plát a preložte ho na vymastený a múkou vysypaný plech. Ak sa bojíte prenášania, môžete ho rukami rovnomerne „natlačiť“ priamo na plech. Cesto popichajte vidličkou a rozložte naň rebarboru.

Maslo rozpustite, pridajte do neho cukor a múku a rukou premiešajte posýpku. Mala by sa rozpadávať. Podľa potreby doplňte múku. Celý povrch koláča posypte mrveničkou. Pečte približne 35-45 minút.

Tip: Koláč môžete pripraviť na celý plech ale i do menších tartaletkových formičiek. Cukor dopĺňajte podľa chuti a zrelosti rebarbory. Kyslejší koláč vynikne, ak ho pri servírovaní prelejete vanilkovým krémom. Rebarboru môžete podobne ako iné ovocie pridávať i do kysnutých koláčov alebo do bublaniny.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 323
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 567
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 338
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 404
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 537
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 243
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 560
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu