Čo chladnička dala

S príchodom supermarketov človek nakupuje viac ako potrebuje. Siahnite na zásoby a varte z toho, čo dom dal.

(Zdroj: Isifa)

Pikantné rizoto z mletého mäsa
Suroviny na 4 porcie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 -1 ČL mletého čili korenie alebo pálivej paprika
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • 2 červené paradajky
  • 2 žlté paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 250 - 300 g ryže
  • soľ, mleté čierne korenie
  • bylinky podľa chuti

Rozohrejte olej na panvici a opražte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho oprážajte a „rozbíjajte“, aby sa rovnomerne pieklo a nevznikali z neho hrče, približne osem minút. Zalejte trochou vody, pridajte pálivé korenie a soľ podľa chuti, paradajkový pretlak a duste približne 20 - 30 minút. Na záver pridajte na kocky pokrájanú alebo postrúhanú mrkvu a duste, kým nie je mrkva mäkká. Medzitým pripravte ryžu a pokrájajte paradajky, červenú cibuľu a bylinky. Zeleninu osoľte, okoreňte a premiešajte, aby pustila šťavu. Nakoniec ju vmiešajte do hotovej ryže. Servírujte oddelene ako zeleninovú ryžu s mäsovou omáčkou alebo zmiešané na rizoto. Dozdobte zvyšnou zeleninou a bylinkami. Môžete pridať i nastrúhaný syr.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Na tento rýchly pokrm môžete zužitkovať i zvyšnú bolonskú omáčku, ktorá sa nezjedla s cestovinami alebo výdatným chilli con carne. Namiesto mrkvy skúste šampiňóny, hrášok, cuketu, alebo inú zeleninu, ktorá je práve po ruke.


Kuracie cestoviny so sušenými paradajkami, olivami a rukolou
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g dlhých cestovín (makaróny, špagety, linguine...)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 200 g čiernych olív
  • 2 kuracie prsia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • parmazán
  • rukola

Kuracie prsia rozkrájajte na pásy alebo kocky. Na panvici rozohrejte trošku oleja z paradajok a orestujte na ňom mäso s trochou soli a prelisovaným cesnakom. Poduste domäkka a odstavte. Cestovinu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým nasekajte sušené paradajky a olivy, pridajte ich k mäsu, podľa potreby prilejte olej z paradajok prehrejte, zalejte paradajkovým pretlakom a premiešajte. Podľa potreby do omáčky dolejte trošku vody z vyvarených cestovín. Cestoviny nechajte odkvapkať a servírujte preliate omáčkou, dozdobené hoblinkami parmezánu a čerstvou rukolou.

Tip: Na tento recept sa dajú výborne využiť zvyšky grilovaného kurčaťa alebo akéhokoľvek nasekaného pečeného mäsa. Potom stačí už iba suroviny na panvici prehriať.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ste si istí, že máte zdravé srdce? Skontrolujte si ho zadarmo
  2. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?
  3. Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami
  4. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  5. Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou
  6. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  7. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  8. Keď Slováci krotia morský vietor
  9. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali
  10. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  1. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  2. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  3. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  4. Keď Slováci krotia morský vietor
  5. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?
  6. Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou
  7. Do we have "Sagans" in language education?
  8. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali
  9. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  10. Biznis úver: Lepší tím, stroje, či menej stresu s faktúrami
  1. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy 24 392
  2. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti? 22 131
  3. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky 14 290
  4. Ako vzniká jeden z najkvalitnejších kolagénov na Slovensku? 5 137
  5. Jozef Bíreš: Čerstvé potraviny sú pre človeka najhodnotnejšie 3 913
  6. Unikátne defilé vojenskej techniky na zemi aj vo vzduchu 3 508
  7. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali 3 345
  8. Mladý Slovák vymyslel aplikáciu pre medicínu. 3 092
  9. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach? 2 778
  10. Máte už program pre deti na túto sobotu? 1 949

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Prieskum AKO: Smeru sa nedarí zvrátiť pokles, nové strany výraznejšie nestúpli

Prieskum sa realizoval po ohlásení Kisku, že nebude opäť kandidovať.

LEVICE

Väzeň v Leviciach ušiel počas eskorty, skočil do vody pri mlyne

Z elektrárne ho zachraňovali hasiči.

AUTO

Medveď sa v USA vlámal do auta a zanechal po sebe spúšť

Podobných prípadov v americkom Connecticute pribúda.

Neprehliadnite tiež

Beh a pitný režim: Ako sa správne hydratovať?

Pri cieli schudnúť alebo zabehnúť nejaké preteky myslite na správne prijímanie tekutín.

Praktické rady, ako zariadiť detskú izbu

Pristupujte k detskej izbe vášho potomka s kreativitou aj rozumom.

Ako by mal vyzerať dobrý rozhovor o sexe? Trinásť tipov podľa odborníčok

Postup, ako sa začať s partnerom či partnerkou rozprávať o intímnom živote.

Pozrite si desať receptov na jahodové dezerty

Vybrali sme pre vás zaujímavé, svieže a chutné zákusky a torty plné jahôd.

Zverejnili oficiálne fotografie zo svadby Harryho a Meghan

Autorom je fotograf Alexi Lubomirski, ktorý snímky zhotovil na hrade Windsor.