Čo chladnička dala

S príchodom supermarketov človek nakupuje viac ako potrebuje. Siahnite na zásoby a varte z toho, čo dom dal.

(Zdroj: Isifa)

Pikantné rizoto z mletého mäsa
Suroviny na 4 porcie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 -1 ČL mletého čili korenie alebo pálivej paprika
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • 2 červené paradajky
  • 2 žlté paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 250 - 300 g ryže
  • soľ, mleté čierne korenie
  • bylinky podľa chuti

Rozohrejte olej na panvici a opražte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho oprážajte a „rozbíjajte“, aby sa rovnomerne pieklo a nevznikali z neho hrče, približne osem minút. Zalejte trochou vody, pridajte pálivé korenie a soľ podľa chuti, paradajkový pretlak a duste približne 20 - 30 minút. Na záver pridajte na kocky pokrájanú alebo postrúhanú mrkvu a duste, kým nie je mrkva mäkká. Medzitým pripravte ryžu a pokrájajte paradajky, červenú cibuľu a bylinky. Zeleninu osoľte, okoreňte a premiešajte, aby pustila šťavu. Nakoniec ju vmiešajte do hotovej ryže. Servírujte oddelene ako zeleninovú ryžu s mäsovou omáčkou alebo zmiešané na rizoto. Dozdobte zvyšnou zeleninou a bylinkami. Môžete pridať i nastrúhaný syr.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Na tento rýchly pokrm môžete zužitkovať i zvyšnú bolonskú omáčku, ktorá sa nezjedla s cestovinami alebo výdatným chilli con carne. Namiesto mrkvy skúste šampiňóny, hrášok, cuketu, alebo inú zeleninu, ktorá je práve po ruke.


Kuracie cestoviny so sušenými paradajkami, olivami a rukolou
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g dlhých cestovín (makaróny, špagety, linguine...)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 200 g čiernych olív
  • 2 kuracie prsia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • parmazán
  • rukola

Kuracie prsia rozkrájajte na pásy alebo kocky. Na panvici rozohrejte trošku oleja z paradajok a orestujte na ňom mäso s trochou soli a prelisovaným cesnakom. Poduste domäkka a odstavte. Cestovinu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým nasekajte sušené paradajky a olivy, pridajte ich k mäsu, podľa potreby prilejte olej z paradajok prehrejte, zalejte paradajkovým pretlakom a premiešajte. Podľa potreby do omáčky dolejte trošku vody z vyvarených cestovín. Cestoviny nechajte odkvapkať a servírujte preliate omáčkou, dozdobené hoblinkami parmezánu a čerstvou rukolou.

Tip: Na tento recept sa dajú výborne využiť zvyšky grilovaného kurčaťa alebo akéhokoľvek nasekaného pečeného mäsa. Potom stačí už iba suroviny na panvici prehriať.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 20 948
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 805
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 752
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 144
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 589
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 311
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 328
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 399
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 302
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 117

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Chorvátsky novinár pre SME: Nie som šťastný z futbalového úspechu

Tréner Zlatko Dalič premrhal možnosť zmeniť veci.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

A čo majú urobiť, aby boli dobrí Francúzi?

Národnosť sa neurčuje podľa DNA.

DOMOV

Známu vilu po šéfovi piťovcov sa vydražiť nepodarilo

Majetok Juraja Ondrejčáka prepadol po jeho odsúdení v prospech štátu.

Neprehliadnite tiež

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.