Čo chladnička dala

S príchodom supermarketov človek nakupuje viac ako potrebuje. Siahnite na zásoby a varte z toho, čo dom dal.

(Zdroj: Isifa)

Pikantné rizoto z mletého mäsa
Suroviny na 4 porcie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 -1 ČL mletého čili korenie alebo pálivej paprika
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • 2 červené paradajky
  • 2 žlté paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 250 - 300 g ryže
  • soľ, mleté čierne korenie
  • bylinky podľa chuti

Rozohrejte olej na panvici a opražte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho oprážajte a „rozbíjajte“, aby sa rovnomerne pieklo a nevznikali z neho hrče, približne osem minút. Zalejte trochou vody, pridajte pálivé korenie a soľ podľa chuti, paradajkový pretlak a duste približne 20 - 30 minút. Na záver pridajte na kocky pokrájanú alebo postrúhanú mrkvu a duste, kým nie je mrkva mäkká. Medzitým pripravte ryžu a pokrájajte paradajky, červenú cibuľu a bylinky. Zeleninu osoľte, okoreňte a premiešajte, aby pustila šťavu. Nakoniec ju vmiešajte do hotovej ryže. Servírujte oddelene ako zeleninovú ryžu s mäsovou omáčkou alebo zmiešané na rizoto. Dozdobte zvyšnou zeleninou a bylinkami. Môžete pridať i nastrúhaný syr.

Tip: Na tento rýchly pokrm môžete zužitkovať i zvyšnú bolonskú omáčku, ktorá sa nezjedla s cestovinami alebo výdatným chilli con carne. Namiesto mrkvy skúste šampiňóny, hrášok, cuketu, alebo inú zeleninu, ktorá je práve po ruke.


Kuracie cestoviny so sušenými paradajkami, olivami a rukolou
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g dlhých cestovín (makaróny, špagety, linguine...)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 200 g čiernych olív
  • 2 kuracie prsia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • parmazán
  • rukola

Kuracie prsia rozkrájajte na pásy alebo kocky. Na panvici rozohrejte trošku oleja z paradajok a orestujte na ňom mäso s trochou soli a prelisovaným cesnakom. Poduste domäkka a odstavte. Cestovinu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým nasekajte sušené paradajky a olivy, pridajte ich k mäsu, podľa potreby prilejte olej z paradajok prehrejte, zalejte paradajkovým pretlakom a premiešajte. Podľa potreby do omáčky dolejte trošku vody z vyvarených cestovín. Cestoviny nechajte odkvapkať a servírujte preliate omáčkou, dozdobené hoblinkami parmezánu a čerstvou rukolou.

Tip: Na tento recept sa dajú výborne využiť zvyšky grilovaného kurčaťa alebo akéhokoľvek nasekaného pečeného mäsa. Potom stačí už iba suroviny na panvici prehriať.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako na refinancovanie hypotéky
  2. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  3. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  4. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  5. Splnený sen
  6. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne
  7. Majte všetky svoje účty za energie pod kontrolou
  8. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur
  9. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman
  10. Na bratislavskom nábreží vznikla Zóna tolerancie
  1. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“
  2. Ako na refinancovanie hypotéky
  3. Pravda o privátnych značkách. Firmy ich vyrábajú podľa zadania
  4. Splnený sen
  5. Majte všetky svoje účty za energie pod kontrolou
  6. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne
  7. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok
  8. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur
  9. Títo Slováci sa rozhodli zveľadiť svoje okolie
  10. Chceme sa dívať na svet zdravými očami detí
  1. Drobné nepozornosti v domácnosti môžu stáť aj tisíce eur 10 201
  2. Neobjavené emiráty Fujairah a Ajman 6 230
  3. 3 slovenské projekty, ktoré sa nestratia ani vo svete 2 546
  4. Ukážeme vám, prečo je dobré sporiť si na dôchodok 2 430
  5. Títo Slováci sa rozhodli zveľadiť svoje okolie 2 407
  6. Za 30 rokov sa cena fotovoltických panelov znížila 100-násobne 2 176
  7. Zaparkujte tak, aby ste s vaším vozidlom odišli vy, a nie iný 1 860
  8. Koniec štátnym príspevkom pre mladých 1 643
  9. Splnený sen 1 247
  10. Na bratislavskom nábreží vznikla Zóna tolerancie 1 196

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Bývalá opatrovateľka: Bol to prázdny život, nedalo sa to vydržať

Agentúry zneužívajú vodičov aj opatrovateľky, tvrdí bývalá opatrovateľka v Rakúsku Angelika Horňáková.

KOMENTÁRE

Kurz si vyberá kurz

Kurz možno bude tvrdiť, že si vzal od radikálov len toľko, aby nevládli oni.

Neprehliadnite tiež

V dennom televíznom vysielaní Briti prvýkrát ukázali ženskú bradavku

V boji proti rakovine prsníka sa organizácii CoppaFeel! podarilo získať právo odvysielať svoju reklamu s nahým prsníkom.

Vzťahová poradňa: Moja priateľka sa po sexe cíti previnilo. Zmizne to po svadbe?

Ako sa zachovať vo vzťahu, v ktorom má žena problémy s vlastnou intimitou? A čo urobiť, keď sa dlhoročná spolubývajúca túži odsťahovať?

SÚŤAŽ: Hrajte o štedré balíčky pleťovej kozmetiky

Zapojte sa do súťaže a ochráňte pleť pred nástrahami mesta.

Keď pleť potrebuje pomoc, poproste o ňu prírodu

V starostlivosti o telo a jeho krásu má príroda svoje stabilné miesto.