Čo chladnička dala

S príchodom supermarketov človek nakupuje viac ako potrebuje. Siahnite na zásoby a varte z toho, čo dom dal.

(Zdroj: Isifa)

Pikantné rizoto z mletého mäsa
Suroviny na 4 porcie

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1/2 -1 ČL mletého čili korenie alebo pálivej paprika
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • 2 červené paradajky
  • 2 žlté paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 250 - 300 g ryže
  • soľ, mleté čierne korenie
  • bylinky podľa chuti

Rozohrejte olej na panvici a opražte na ňom cibuľu do zlatista. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho oprážajte a „rozbíjajte“, aby sa rovnomerne pieklo a nevznikali z neho hrče, približne osem minút. Zalejte trochou vody, pridajte pálivé korenie a soľ podľa chuti, paradajkový pretlak a duste približne 20 - 30 minút. Na záver pridajte na kocky pokrájanú alebo postrúhanú mrkvu a duste, kým nie je mrkva mäkká. Medzitým pripravte ryžu a pokrájajte paradajky, červenú cibuľu a bylinky. Zeleninu osoľte, okoreňte a premiešajte, aby pustila šťavu. Nakoniec ju vmiešajte do hotovej ryže. Servírujte oddelene ako zeleninovú ryžu s mäsovou omáčkou alebo zmiešané na rizoto. Dozdobte zvyšnou zeleninou a bylinkami. Môžete pridať i nastrúhaný syr.

Tip: Na tento rýchly pokrm môžete zužitkovať i zvyšnú bolonskú omáčku, ktorá sa nezjedla s cestovinami alebo výdatným chilli con carne. Namiesto mrkvy skúste šampiňóny, hrášok, cuketu, alebo inú zeleninu, ktorá je práve po ruke.


Kuracie cestoviny so sušenými paradajkami, olivami a rukolou
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g dlhých cestovín (makaróny, špagety, linguine...)
  • 100 g sušených paradajok v oleji
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 200 g čiernych olív
  • 2 kuracie prsia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • parmazán
  • rukola

Kuracie prsia rozkrájajte na pásy alebo kocky. Na panvici rozohrejte trošku oleja z paradajok a orestujte na ňom mäso s trochou soli a prelisovaným cesnakom. Poduste domäkka a odstavte. Cestovinu uvarte podľa návodu na obale. Medzitým nasekajte sušené paradajky a olivy, pridajte ich k mäsu, podľa potreby prilejte olej z paradajok prehrejte, zalejte paradajkovým pretlakom a premiešajte. Podľa potreby do omáčky dolejte trošku vody z vyvarených cestovín. Cestoviny nechajte odkvapkať a servírujte preliate omáčkou, dozdobené hoblinkami parmezánu a čerstvou rukolou.

Tip: Na tento recept sa dajú výborne využiť zvyšky grilovaného kurčaťa alebo akéhokoľvek nasekaného pečeného mäsa. Potom stačí už iba suroviny na panvici prehriať.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Hitparáda štiav
  2. 14. ročník AmCham „JOB FAIR“ v Košiciach
  3. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  4. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  5. Malé knedličky, veľké dojmy
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  7. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  8. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  9. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  10. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  1. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 761
  2. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 10 245
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 8 663
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 5 957
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 760
  6. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 4 089
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 497
  8. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 111
  9. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 340
  10. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet 2 185

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Kocáb: Kisku už dlho uznávam, ocenenie ma šokovalo

Pre SME hovorí, že je hrdý slniečkar. Keď pôjdeme tvrdou silou, nemáme šancu.

TECH

Nokii sa podarilo vstať z mŕtvych. Ukázali Nokiu 3310

Majú Android, nízku cenu a dobrý hardvér.

ŠPORT

Sagan ukázal cit pre taktiku a ešte lepšiu formu ako pred rokom

V sobotu bol druhý, v nedeľu už vyhral.

Neprehliadnite tiež

Móda na Oscaroch 2017: Kto zvíťazí svojim štýlom?

Celebrity sa zišli na najprestížnejšom odovzdávaní filmových cien, niektoré by si zaslúžili zlatú sošku aj za štýl.

Zajačia paštéta

Domáca paštéta chutí úplne inak ako tá, ktorú bežne dostať v obchode. Ak sa vám nelení stráviť nejaký čas v kuchyni, dajte sa do prípravy.

Kohút na víne je francúzska klasika. Ukážeme vám ako na to.

Chceli by ste uvariť večeru hodnú skutočného gurmána? Pripravte si kohúta na víne. Miloš Mikuš pripravil recept s fotopostupom, s ktorým sa vám to určite podarí.

Niečo pre odvážne: Trblietavá glamour móda

Trblietky a lesklé materiály sa tento rok vracajú na scénu v plnej paráde.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop