Ingrediencie na 4 porcie:
1/2 kg kuracích pŕs 1 šálka ryže 1 bielok 3 polievkové lyžice olivového oleja 1/2 šálky nasekanej jarnej cibuľky 1 malá jalapeno paprička nakrájaná na kocky 1 malá čili paprička nasekaná nadrobno 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno 2 čajové lyžičky koriandra soľ mleté čierne korenie Postup:
1. Orestujte cibuľu, cesnak, jalapeno papričku a čili na olivovom oleji. Dochuťte štipkou soli a koriandrom a krátko miešajte, aby zelenina zmäkla. Následne stiahnite zo sporáka a nechajte vychladnúť.
2. Predhrejte rúru alebo gril.
3. Zeleninovú zmes zmiešajte v miske s pomletým kuracím mäsom a uvarenou ryžou. Pridajte bielko vajíčka, aby hamburger držal podkope. Dochuťte soľou a čiernym korením.
4. Vzniknutú hmotu rozdeľte na 4 rovnako veľké časti, vyformujte z nich gule a vložte na plech. Jemne ich roztlačte na hrubšiu placku.
5. Mäso pečte v rúre alebo grilujte približne 8 až 10 minút pri 170 °C.
6. Namiesto bieleho pečiva natretého majonézou, vložte kuracie mäso s ryžou do celozrnnej placky naplnenej nakrájanou surovou zeleninou.
Nutričné hodnoty 1 porcie Energetická hodnota: 250 cal
Bielkoviny: 29 g
Sacharidy: 14 g
Tuk: 8 g
Cholesterol: 65 mg
Zdroj - Agentúra Bloomberg