Ingrediencie na 6 až 8 porcií
- 7 malých sladkých zemiakov
- 3/4 hrnčeka mandľového mlieka
- 7 polievkových lyžíc kakaa
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- morská soľ na dochutenie
- kúsok kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Postup:
1. Sladké zemiaky upečte domäkka pri 180 °C približne hodinu (v prípade potreby aj dlhšie). Nechajte ich vychladnúť, odstráňte z nich šupku a rozmixujte ich.
2. Do mixéra vložte zemiaky a ostatné ingrediencie a vymiešajte dohladka. Ako poslednú ingredienciu pridajte rozdrvenú čokoládu. Ak máte pocit, že je puding málo sladký, pridajte cukor alebo med. Namiesto vanilkového extraktu môžete použiť pomarančový, mandľový, mätový alebo iný, podľa vlastnej chuti. Ak sa vám kombinácia čokolády a sladkých zemiakov zdá príliš odvážna, môžete ich nahradiť rozmixovaným avokádom alebo banánmi.
3. Zmes nechajte v chladničke odležať približne 3 hodiny. Dobrú chuť!
Autor: Mindbodygreen.com