Suroviny na 3 – 4 porcie
3 stredne veľké banány
1 čajová lyžička hnedého cukru
3/4 šálky kokosového alebo arašidového oleja
štipka soli
Postup:
1. Nakrájajte banány na hrubšie plátky a v miske ich zmiešajte s hnedým cukrom a štipkou soli.
2. Opražte pripravené kúsky banánov na horúcom oleji, podávajte teplé. Môžete pridať šľahačku alebo zmrzlinu.
Zaujímavosti o banánoch
Podľa publikácie Ovocie a zelenina
Výnimočné vlastnosti: mimoriadne bohaté na sacharidy
Obsahujú vitamíny A, B1, B2, B6 a C, magnézium, sodík, draslík, železo, zinok
Liečebné indikácie: pôsobí proti slabosti, fyzickej a psychickej vyčerpanosti, chráni kosti v období vývinu, pôsobí protizápalovo na kĺby
Ideálny spôsob konzumácie: čerstvé plody, banánové sladké krémy, sušené banány
Upozornenia a kontraindikácie: kvôli vysokému obsahu sacharidov nie sú odporúčané na konzumáciu diabetikom
Zdroj: Agentúra Bloomberg