Vyprážaný karfiol s hubovou miso omáčkou

Ozvláštnite nudnú kombináciu karfiolu a zemiakovej kaše. Nový recept si určite obľúbite.

(Zdroj: Bloomberg)

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 1 malý karfiol
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky čili korenia
  • 200 gramov húb šitake
  • 2 polievkové lyžice pasty miso
  • 2 polievkové lyžice zeleninového vývaru
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

Postup:

1. Karfiol rozkrojte na štvrtiny a následne pokrájajte na centimeter tenké plátky. Povarte ho vo vode 5 až 7 minút. Karfiol vyberte z vody, nechajte vysušiť a vychladnúť, potom ho osoľte.

2. Múku a vajcia si pripravte do samostatných misiek. Do múky vmiešajte čili a štipku soli. Vychladnuté kúsky karfiolu namočte do vymiešaných vajíčok a obaľte múkou. Opražte ich z oboch strán do zlatista a uložte na papierovú servítku, aby ste odsali prebytočný olej.

3. Na troche oleja prudko orestujte huby shiitake.

4. V samostatnej miske vymiešajte zeleninový vývar s miso pastou. Pridajte ju k hubám a miešajte kým zmes nezačne bublať.

5. Karfiol na tanieri polejte hubovou miso omáčkou a servírujte so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Nutričné hodnoty 1 porcie:

  • Energetická hodnota: 150 cal
  • Sacharidy: 19 g
  • Bielkoviny: 9 g
  • Tuk: 6 g
  • Cholesterol: 55 mg

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Rastie nám pokrivená generácia?
  3. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 727
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 10 548
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 464
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 3 444
  5. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 072
  6. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 032
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 658
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 490
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 274
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 222

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Slobodné a rozvedené matky sú moderné vdovy, tvrdia Kotlebovci

Kotlebovci cielia na zraniteľné skupiny s najväčšími finančnými problémami.

PLUS

Európa sa hýbe smerom, akým chce Merkelová

Angela Merkelová bola v posledných rokoch tvárou Európskej únie. Bez domáce podpory to bude mať oveľa ťažšie.

EKONOMIKA

Bankomaty majú výročia. Takto vyzerali pred 50 rokmi

Prvý bankomat dali do používania v roku 1967 v Londýne.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.