Ingrediencie na 4 porcie:
1 malý karfiol
2 veľké vajcia
1/2 šálky hladkej múky
1/2 čajovej lyžičky čili korenia
200 gramov húb šitake
2 polievkové lyžice pasty miso
2 polievkové lyžice zeleninového vývaru
rastlinný olej na vyprážanie
1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli
Postup:
1. Karfiol rozkrojte na štvrtiny a následne pokrájajte na centimeter tenké plátky. Povarte ho vo vode 5 až 7 minút. Karfiol vyberte z vody, nechajte vysušiť a vychladnúť, potom ho osoľte.
2. Múku a vajcia si pripravte do samostatných misiek. Do múky vmiešajte čili a štipku soli. Vychladnuté kúsky karfiolu namočte do vymiešaných vajíčok a obaľte múkou. Opražte ich z oboch strán do zlatista a uložte na papierovú servítku, aby ste odsali prebytočný olej.
3. Na troche oleja prudko orestujte huby shiitake.
4. V samostatnej miske vymiešajte zeleninový vývar s miso pastou. Pridajte ju k hubám a miešajte kým zmes nezačne bublať.
5. Karfiol na tanieri polejte hubovou miso omáčkou a servírujte so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!
Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energetická hodnota: 150 cal
Sacharidy: 19 g
Bielkoviny: 9 g
Tuk: 6 g
Cholesterol: 55 mg