SME
Streda, 16. jún, 2021 | Meniny má Blanka, BiankaKrížovkyKrížovky

Vyprážaný karfiol s hubovou miso omáčkou

Ozvláštnite nudnú kombináciu karfiolu a zemiakovej kaše. Nový recept si určite obľúbite.

(Zdroj: Bloomberg)

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 1 malý karfiol
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky čili korenia
  • 200 gramov húb šitake
  • 2 polievkové lyžice pasty miso
  • 2 polievkové lyžice zeleninového vývaru
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • 1/2 čajovej lyžičky jemnej morskej soli

Postup:

1. Karfiol rozkrojte na štvrtiny a následne pokrájajte na centimeter tenké plátky. Povarte ho vo vode 5 až 7 minút. Karfiol vyberte z vody, nechajte vysušiť a vychladnúť, potom ho osoľte.

2. Múku a vajcia si pripravte do samostatných misiek. Do múky vmiešajte čili a štipku soli. Vychladnuté kúsky karfiolu namočte do vymiešaných vajíčok a obaľte múkou. Opražte ich z oboch strán do zlatista a uložte na papierovú servítku, aby ste odsali prebytočný olej.

3. Na troche oleja prudko orestujte huby shiitake.

4. V samostatnej miske vymiešajte zeleninový vývar s miso pastou. Pridajte ju k hubám a miešajte kým zmes nezačne bublať.

5. Karfiol na tanieri polejte hubovou miso omáčkou a servírujte so zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Nutričné hodnoty 1 porcie:

  • Energetická hodnota: 150 cal
  • Sacharidy: 19 g
  • Bielkoviny: 9 g
  • Tuk: 6 g
  • Cholesterol: 55 mg
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako sa mení dynamika firiem?
  2. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  3. Aký dojazd s vaším autom reálne potrebujete? Praktická pomôcka
  4. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  5. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  6. Po Slovensku na motorke
  7. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  8. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni?
  9. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  10. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  1. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  2. Začíname prikrmovať: Ako vybrať detskú ovocnú výživu?
  3. Arónia: Spoznajte jej zázračné účinky na zdravie, chutné recepty
  4. Po Slovensku na motorke
  5. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  6. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  7. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom
  8. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom
  9. Behind every successful business lies a set of skilled people
  10. Klimatická zmena rozkývala štatistiky škôd na domoch a bytoch
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 22 379
  2. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 13 028
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 296
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 10 354
  5. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 10 187
  6. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 8 092
  7. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 328
  8. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 6 983
  9. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 5 692
  10. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 5 258
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu