SME

Pikantné fazuľové placky

Pripravte si doma alebo na jarnej grilovačke netradičné pikantné placky, ktoré určite zasýtia chlapa a ocenia ich aj vegetariáni.

Pikantné fazuľové placky.Pikantné fazuľové placky. (Zdroj: Bloomberg)

Pikantné fazuľové placky

Ingrediencie na 8 porcií:

  • 1 stredne veľká cibuľa

  • 8 strúčikov cesnaku

  • 1 veľký sladký zemiak

  • 0,5 kg tmavej fazule

  • 1 polievková lyžica olivového oleja

  • 1 čajov lyžička pikantnej omáčky

  • 1 a pol čajovej lyžičky mletej rasce

    SkryťVypnúť reklamu
    SkryťVypnúť reklamu
    SkryťVypnúť reklamu
    Článok pokračuje pod video reklamou
    SkryťVypnúť reklamu
    Článok pokračuje pod video reklamou

  • 2 veľké vajcia

  • 1/2 šálky strúhanky

  • soľ

  • mleté ​​čierne korenie

Postup:

1. Nakrájajte cibuľu na tenké plátky a prelisujte cesnak. Ošúpte sladký zemiak a nastrúhajte ho na strúhadle.

2. Opláchnite čerstvú vopred namočenú alebo konzervovanú tmavú fazuľu.

3. Orestujte nakrájanú cibuľu na rozpálenom oleji dozlatista. Pridajte cesnak, rascu a pikantnú omáčku podľa vlastného výberu. Sprudka všetko spolu opečte a stiahnite z ohňa.

SkryťVypnúť reklamu

4. V miske vymiešajte 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka spolu s nastrúhaným sladkým zemiakom a strúhankou. K zmesi pridajte pripravenú fazuľu a tepelne upravenú cibuľu s cesnakom, rascou a pálivou omáčkou. Všetko spolu poriadne premiešajte a dochuťte soľou a čiernym korením.

5. Hmotu rozdeľte na 8 rovnakých guličiek. Na plechu ich jemne roztlačte, aby z ich vznikli placky.

6. Pečte ich zhruba 8 až 10 minút dozlatista pri 180 °C. Môžete ich tiež grilovať 2 až 3 minútky z každej strany.

7. Podávajte teplé s čerstvým zeleninovým šalátom.

Nutričné hodnoty 1 placky:

  • Energetická hodnota: 180 kalórií

  • Bielkoviny: 9 g

  • Sacharidy: 28 g

  • Tuky: 4 g

  • Vláknina: 6 g

  • Cholesterol: 55 mg

Zdroj - Agentúra Bloomberg

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 479
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 593
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 366
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 265
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 574
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 257
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 516
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 495
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu