Pestré pálivé recepty

Milujete všetko pálivé jedlo? Z našich troch receptov bude poriadne horúco i vo vašej kuchyni.

(Zdroj: Isifa)

Ázijské pálivé krevety s kokosovým mliekom
Suroviny na 4 porcie

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 zelená čili paprička
  • 1 červená čili paprička
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • 1 výhonok citrónovej trávy
  • 1 červená cibuľa
  • 2 PL tom yum pasty
  • 1 konzerva (400 g) kokosového mlieka
  • 150 ml zeleninového alebo rybieho vývaru
  • šťava z limety
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1 PL rybej omáčky
  • 16 veľkých kreviet
  • 200 g cherry paradajok
  • čerstvý koriander a čili paprička na dozdobenie

Vo vysokej panvici alebo woku rozohrejte olej, pridajte naň nasekané čili papričky, cesnak, citrónovú trávu a cibuľu. Na miernom plameni opražte do zlatista. Pridajte tom yum pastu, premiešajte, zalejte kokosovým mliekom a nakoniec pridajte limetovú šťavu, hnedý cukor a rybiu omáčku. Varte na malom plameni asi desať minút. Nakoniec pridajte krevety a paradajky. Dovarte päť až desať minút, dozdobte nasekanou čili papričkou a koriandrom a servírujte s ryžou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Pikantné cestoviny s pečenou paprikou a ančovičkami
Suroviny na 4 porcie

  • 400 g dlhých cestovín (tagliatelle, špagety...)
  • 5 červených paprík
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 zelené čili papričky
  • 44 ančovičky
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 PL kapár
  • petržlenová vňať
  • parmezán
  • limeta
  • soľ, mleté čierne korenie

Rúru vyhrejte na 220 stupňov. Papriky umyte, osušte a naukladajte na suchý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 15 - 20 minút, potom papriky otočte a dopečte opäť 15 minút z druhej strany. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a udržujte teplé. Papriky ošúpte, zbavte jadrovníka a rozkrájajte. Na panvici rozohrejte olej, pridajte pokrájanú cibuľu a opražte ju dozlatista. Pridajte papričky, sardely, paradajky a kapary. Krátko opekajte nie viac ako päť minút. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, papriky, soľ a korenie. Vmiešajte cestoviny a prehrejte. Servírujte s postrúhaným parmezánom a limetovou šťavou.

Tip: Neľakajte sa, ak sa vám zdá, že koža paprík je až priveľmi čierna. Po vybraní z rúry ich vložte do hrnca a prikryte pokrievkou, aby sa sparili. Keď trochu vychladnú, sparené ich ľahko zbavíte celej šupky a jadrovníka.


Mexická pálivá polievka
Suroviny na 4 porcie

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 výhony stonkového zeleru
  • 2 nakladané zelené jalapeňos
  • 1 čerstvá červená jalapeňos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletej papriky
  • 2 ČL rímskej rasce
  • 1 liter rybieho vývaru
  • 1 konzerva (400 g) sladkej kukurice
  • 250 g cherry paradajok
  • 4 rybie filé
  • limetová šťava
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • kyslá smotana
  • čerstvá koriander
  • avokádo
  • papričky

Zahrejte olivový olej a opražte na ňom pokrájanú cibuľu, stonkový zeler, červenú papričku a cesnak. Po chvíľke pridajte nakladané papričky nakrájané ma malé kúsky, mletú papriku a rascu, zalejte vývarom a priveďte do varu. Pridajte scedenú kukuricu a paradajky, povarte asi päť minút. Znížte teplotu na minimum, pridajte ryby a limetovú šťavu. Dochuťte soľou a korením, krátko povarte, kým nie je ryba uvarená a servírujte dozdobené podľa chuti.

Tip: Pri delení polievky dbajte na to, aby mala každá porcia svoju rybu. Ak sa bojíte, že sa filé rozpadne, radšej ho vopred pokrájajte na kocky.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  2. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  3. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  4. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  5. S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú
  6. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi
  7. Nenechajte svojich zamestnancov „vyhorieť“!
  8. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý
  9. Získajte špičkovú klimatizáciu a toto leto ušetrite na elektrine
  10. ZOC MAX Prešov má za sebou úspešnú desaťročnicu
  1. Návštevníkov Gardenie zaujali expozície SPU v Nitre
  2. Slováci si nevedia predstaviť svoj deň bez chleba a pečiva
  3. Vieme, čo môže spôsobovať neplodnosť u mužov a žien
  4. Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia
  5. Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta
  6. Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?
  7. Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?
  8. Klima efekt bez klimatizácie
  9. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín
  10. S novou optikou máte v Poprade rýchlosť a kvalitu zaručenú
  1. Toto sú zdravotné problémy, o ktorých muži nehovoria 20 319
  2. Jordánsko: Najkrajšie miesta kráľovstva v púšti 15 875
  3. Tieto dizajnové hrnčeky a poháre na kávu ocení každý 12 274
  4. Firmy, pri ktorých sa nemusíte obávať dvojakej kvality potravín 11 268
  5. Miesta v Rakúsku, ktoré by ste mali vidieť. Kúsok za Bratislavou 9 845
  6. Vajíčka, chlebíky či niečo sladké? Kam v Bratislave na raňajky? 7 392
  7. Tento test pomohol viac ako 100 ľuďom znížiť vysoký krvný tlak 4 391
  8. V Trenčíne vzniká nová komunita, susedia tu budú priateľmi 3 446
  9. 3 spôsoby, ako využiť GDPR vo váš prospech. 3 380
  10. Nový projekt v Karlovej Vsi sa teší obrovskému 3 267

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Koalícia chce ľuďom prispieť na dovolenky a pôžičky. Hovorí aj o vyšších platoch

Sociálny balíček strán Smer, SNS a Most-Híd začína naberať reálne obrysy.

BRATISLAVA

Bratislava má novú atrakciu. Prechádzku vo výške 85 metrov

Záujemcovia sa môžu pokochať výhľadom z parapetnej rímsy okolo reštaurácie Ufo.

ŠPORT

Prečo chytil Sagan hostesku za zadok? Nahovorili ho kamaráti

Peter Sagan poskytol rozhovor anglickému Guardianu.

KOMENTÁRE

Za zvýšenie životnej úrovne v réžii koalície sa nedoplatíme

Maďari dnes dlhujú polovicu záväzku priemerného Slováka.

Neprehliadnite tiež

Sex po pôrode môže byť plný ťažkostí, dá sa im však pomôcť

Sedem rád ako obnoviť stagnujúci sexuálny život po narodení dieťaťa.

Desať tipov, ako si čo najlepšie užiť každý víkend

Aby boli dva voľné dni v znamení pohody, mali by ste sa na ne pripraviť.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V novom čísle nájdete rozhovor s režisérkou Valeriou Schulczovou, ktorá sa nebojí ťažkých a problematických tém.

AKTUALIZOVANÉ 19.4. O 10:25

Chýbajú postupy aj štandardy. Baby friendly nemocnice majú znova ožiť

Nemocnice priateľské k deťom v minulosti nedodržiavali pravidlá. Ministerstvo zdravotníctva teraz chystá zmeny.

STĹPČEK OSMELENÉ

Anorexia je ako alkoholizmus, nikdy nie ste celkom za vodou

Vidieť, kam som bola schopná doviesť svoje telo, je strašidelné.