Pestré pálivé recepty

Milujete všetko pálivé jedlo? Z našich troch receptov bude poriadne horúco i vo vašej kuchyni.

(Zdroj: Isifa)

Ázijské pálivé krevety s kokosovým mliekom
Suroviny na 4 porcie

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 zelená čili paprička
  • 1 červená čili paprička
  • 2 - 3 strúčiky cesnaku
  • 1 výhonok citrónovej trávy
  • 1 červená cibuľa
  • 2 PL tom yum pasty
  • 1 konzerva (400 g) kokosového mlieka
  • 150 ml zeleninového alebo rybieho vývaru
  • šťava z limety
  • 1 PL hnedého cukru
  • 1 PL rybej omáčky
  • 16 veľkých kreviet
  • 200 g cherry paradajok
  • čerstvý koriander a čili paprička na dozdobenie

Vo vysokej panvici alebo woku rozohrejte olej, pridajte naň nasekané čili papričky, cesnak, citrónovú trávu a cibuľu. Na miernom plameni opražte do zlatista. Pridajte tom yum pastu, premiešajte, zalejte kokosovým mliekom a nakoniec pridajte limetovú šťavu, hnedý cukor a rybiu omáčku. Varte na malom plameni asi desať minút. Nakoniec pridajte krevety a paradajky. Dovarte päť až desať minút, dozdobte nasekanou čili papričkou a koriandrom a servírujte s ryžou.


Pikantné cestoviny s pečenou paprikou a ančovičkami
Suroviny na 4 porcie

  • 400 g dlhých cestovín (tagliatelle, špagety...)
  • 5 červených paprík
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 zelené čili papričky
  • 44 ančovičky
  • 200 g cherry paradajok
  • 2 PL kapár
  • petržlenová vňať
  • parmezán
  • limeta
  • soľ, mleté čierne korenie

Rúru vyhrejte na 220 stupňov. Papriky umyte, osušte a naukladajte na suchý plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 15 - 20 minút, potom papriky otočte a dopečte opäť 15 minút z druhej strany. Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a udržujte teplé. Papriky ošúpte, zbavte jadrovníka a rozkrájajte. Na panvici rozohrejte olej, pridajte pokrájanú cibuľu a opražte ju dozlatista. Pridajte papričky, sardely, paradajky a kapary. Krátko opekajte nie viac ako päť minút. Nakoniec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, papriky, soľ a korenie. Vmiešajte cestoviny a prehrejte. Servírujte s postrúhaným parmezánom a limetovou šťavou.

Tip: Neľakajte sa, ak sa vám zdá, že koža paprík je až priveľmi čierna. Po vybraní z rúry ich vložte do hrnca a prikryte pokrievkou, aby sa sparili. Keď trochu vychladnú, sparené ich ľahko zbavíte celej šupky a jadrovníka.


Mexická pálivá polievka
Suroviny na 4 porcie

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 výhony stonkového zeleru
  • 2 nakladané zelené jalapeňos
  • 1 čerstvá červená jalapeňos
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletej papriky
  • 2 ČL rímskej rasce
  • 1 liter rybieho vývaru
  • 1 konzerva (400 g) sladkej kukurice
  • 250 g cherry paradajok
  • 4 rybie filé
  • limetová šťava
  • soľ, mleté čierne korenie

Na servírovanie:

  • kyslá smotana
  • čerstvá koriander
  • avokádo
  • papričky

Zahrejte olivový olej a opražte na ňom pokrájanú cibuľu, stonkový zeler, červenú papričku a cesnak. Po chvíľke pridajte nakladané papričky nakrájané ma malé kúsky, mletú papriku a rascu, zalejte vývarom a priveďte do varu. Pridajte scedenú kukuricu a paradajky, povarte asi päť minút. Znížte teplotu na minimum, pridajte ryby a limetovú šťavu. Dochuťte soľou a korením, krátko povarte, kým nie je ryba uvarená a servírujte dozdobené podľa chuti.

Tip: Pri delení polievky dbajte na to, aby mala každá porcia svoju rybu. Ak sa bojíte, že sa filé rozpadne, radšej ho vopred pokrájajte na kocky.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Turistický nosič pre malého dobrodruha?
  2. Aký bude váš doplnkový dôchodok
  3. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte?
  4. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť?
  5. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity!
  6. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku?
  7. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  8. Jednoduchá mobilná tlač z vášho smartfónu, alebo tabletu?
  9. Vďaka úveru na rekonštrukciu môžete ušetriť tisícky EUR
  10. Zažite vašu vysnívanú dovolenku na Bali
  1. Študenti obhajovali návrhy na využitie Pisztoryho paláca
  2. Turistický nosič pre malého dobrodruha?
  3. Kúpte si nehnuteľnosť v 5* luxusnom rezorte v zálive Sistiana
  4. Odmeny za diplomové práce na Stavebnej fakulte STU v Bratislave
  5. Zmluva o nájme pre ambasádu USA neoprávnene zaradená do programu
  6. 4* projekt víl a apartmánov priamo na pobreží, Chorvátsko
  7. Slováci rozhodli o najlepšom!
  8. AAA Auto má nový úver pre živnostníkov
  9. Aký bude váš doplnkový dôchodok
  10. Kúpeľňa - profesionálne informácie pri jej zhotovení
  1. Aký bude váš doplnkový dôchodok 9 600
  2. Bolesti hlavy, brucha či únava? Môžu za to možno aj parazity! 5 031
  3. Od 1. júla už prestanete chodiť na poštu! 4 941
  4. Neobvyklý objav, ktorý umožňuje zvládnuť angličtinu za 2 týždne 4 065
  5. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a. 3 836
  6. Vaginálne mykózy – ako sa im brániť? 3 765
  7. Jarabinky Grande odštartovali predaj zaujímavými cenami bytov 3 288
  8. Neviete si vybrať správne miesto na dovolenku v Grécku? 3 240
  9. Premýšľate nad kúpou last minute dovolenky v Egypte? 3 208
  10. V Prešove sa dnes tankuje za euro. Aj prémiové palivá 2 552

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Ako narastú platy vo Volkswagene a čo s obednou pauzou

Finálna dohoda je pri tretej tarifnej triede vyššia.

BLOG TRANSPARENCY INTERNATIONAL

Firmy, ktoré súťažili s Evkou. Podozrenie vopred dohodnutej zákazky sa zvyšuje

Kto súťažil s Agentúrou Evka.

EKONOMIKA

Vláda chce lákať našincov z Británie, ponúka prácu aj dotáciu

Domov by chcela vláda prilákať desaťtisíce.

Neprehliadnite tiež

Na čo sa v strave zamerať, ak sa chcete stať vegánom

Aj strava založená len na rastlinnom pôvode môže byť pre ľudský organizmus nutrične plnohodnotná. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel.

Keď klobúky hrajú prím: Takéto bizarné kúsky sa nosia vo vysokej spoločnosti

Päťdňové kráľovské konské dostihy patria medzi vrcholné podujatia spoločenskej sezóny v Anglicku.

Mäso, zelenina aj syry. Vybrali sme desať receptov na letnú grilovačku

Pripravte si poriadnu záhradnú párty, ktorá neskončí len pri pri klobáskach. Máme pre vás tipy na grilovanie.

Zámky, záhrady, pevnosti. Na Morave si vychutnáte barok všetkými zmyslami

Viaceré moravské barokové skvosty sú súčasťou svetového dedičstva UNESCO.