Zelený dressing
Ingrediencie na zhruba 250 ml dressingu:
- polovica avokáda
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- petržlenová vňať
- 2 celé jarné cibuľky
- 1 čajová lyžica sezamového oleja
- štipka soli
- 2 ďatle
- polovica čajovej lyžičky nastrúhaného zázvoru
- 3/4 šálky vody
Postup:
1. Namočte ďatle do horúcej vody na približne 2 minúty, zbavte avokádo šupky a pretlačte strúčiky cesnaku cez lis.
2. Všetko spolu následne vymixujte do hladkej zmesi bez hrudiek a váš zdravý dressing bez umelých konzervantov je na svete. Uskladňujte ho v chlade.
Olivovo-citrónový dressing
Ingrediencie na zhruba 175 ml dressingu:
- 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
- mleté čierne korenie alebo čili papričky
- soľ
Postup:
Citrónovú šťavu a olivový olej dobre premiešajte a dochuťte korením a soľou. Môžete doň nadrobno pokrájať aj zelené alebo čierne olivy, kvôli textúre. Ak ho chcete mať pikantný, vymeňte čierne korenie za nasekanú čili papričku. Dressing zvládne pripraviť aj neskúsená gazdinka.
Sezamovo-fazuľový dressing
Ingrediencie:
- 3 šálky bielej varenej fazule
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 polievková lyžica sezamového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- bazalka
- štipka morskej soli
Postup:
1. Prelisujte cesnak a nadrobno nakrájajte niekoľko lístkov bazalky.
2. Všetko vymixujte dohladka.
3. Zmes nechajte v chladničke zhruba 10 minút.