Polenta so strukovinou a kelom

Pripravte si netradičné a ľahké vegetariánske jedlo.

(Zdroj: Agentúra Bloomberg)

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 3 hrnčeky vody
  • 1/2 čajové lyžičky morskej soli
  • 1 a pol čajovej lyžičky údenej papriky
  • 1 šálka kukuričnej krupice (polenty)
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého ​​čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 dkg kelových listov pokrájaných na tenké pásiky
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 a pol šálky fazule alebo inej obľúbenej strukoviny

Postup:

1. Do vody pridajte soľ a 1 čajovú lyžičku korenia z údenej papriky, nechajte zovrieť.

2. Uvarte kukuričnú krupicu a pridajte korenie a olej. Nechajte variť a pomaly bublať na miernom ohni, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Ochuťte ju soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.

3. Na panvici na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte prúžky kelových listov, zeleninový vývar, údenú papriku, štipku soli a čierneho korenia. Nakoniec pridajte aj vopred fazuľu (bez nálevu) a varte asi 10 minút.

4. Kel s fazuľou servírujte na vrchu kukuričnej kaše.

Nutričné hodnoty

Jedna porcia obsahuje:

  • Energetická hodnota: 270 cal
  • Bielkoviny: 7 g
  • Sacharidy: 53 g
  • Tuky: 5 g
  • Cholesterol: 0 mg

Zdroj - Agentúra Bloomberg

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ak Vás nikdy nič nebolelo, nestrácajte čas čítaním tohto článku!
  2. Ste si istí, že svoj smartfón využívate naplno?
  3. Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok
  4. Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc
  5. Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk
  6. Talent - vzdelanie - úspech
  7. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu
  8. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?
  9. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche
  10. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom
  1. Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!
  2. Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou
  3. Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc
  4. Chceme, aby mali naši zákazníci z nakupovania zážitok
  5. Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk
  6. Depresia. Kedy ju treba liečiť?
  7. Bratislavčania môžu žiadať príspevok na polopodzemné kontajnery
  8. Mototechna predala za päť rokov už 40 tisíc áut
  9. HubHub spája sily s Neulogy
  10. Na SPU v Nitre vznikla Konfuciova trieda
  1. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s? 21 918
  2. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom 18 672
  3. Mio MiVue 733 WiFi - snadno přeneste záznam autokamery do mobilu 9 252
  4. Ste si istí, že svoj smartfón využívate naplno? 7 920
  5. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať? 6 062
  6. Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc 5 778
  7. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME 5 553
  8. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche 5 027
  9. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu 4 496
  10. Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove 3 132

Hlavné správy zo Sme.sk

KOMENTÁRE

Nebuď buzerant, zmláť manželku (píše Michal Havran)

Vy to viete, vy muži z Tvrdošína, čo pochodujete a zneužívate vieru, aby ste ľudí vydesili.

KOMENTÁRE

Kto vlastne môže podpísať Istanbulský dohovor

Súlad dojednaných medzinárodných zmlúv s ústavou posudzuje Ústavný súd.

Neprehliadnite tiež

Reishi: Prečo je ázijská huba kráľovnou medzi prírodnými liečivami?

Prezývajú ju aj zázračná, huba bohov či huba s duchovnou silou.

Preplávala Lamanšský prieliv: Na tých, ktorí o mne pochybovali, sa teraz smejem

Diaľková plavkyňa Zuzana Jusková predbehla aj svojich mužských koelgov.

Štýl Cindy Crawfordovej: Jej obľúbeným kúskom je sako

Tri tipy na oblečenie v štýle supermodelky.

Prečo sa anča volá Anča a robertko Robertko

Sú za tým skutočné príbehy. Čo sa stalo, že sa so sexuálnymi pomôckami spojili práve tieto mená?

Desať receptov na mandľové zákusky, koláče a torty

Vyskúšajte dobroty, v ktorých hrajú hlavnú úlohu mandle.