Polenta so strukovinou a kelom

Pripravte si netradičné a ľahké vegetariánske jedlo.

(Zdroj: Agentúra Bloomberg)

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 3 hrnčeky vody
  • 1/2 čajové lyžičky morskej soli
  • 1 a pol čajovej lyžičky údenej papriky
  • 1 šálka kukuričnej krupice (polenty)
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého ​​čierneho korenia
  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 20 dkg kelových listov pokrájaných na tenké pásiky
  • 1/2 šálky zeleninového vývaru
  • 1 a pol šálky fazule alebo inej obľúbenej strukoviny

Postup:

1. Do vody pridajte soľ a 1 čajovú lyžičku korenia z údenej papriky, nechajte zovrieť.

2. Uvarte kukuričnú krupicu a pridajte korenie a olej. Nechajte variť a pomaly bublať na miernom ohni, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Ochuťte ju soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.

3. Na panvici na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte prúžky kelových listov, zeleninový vývar, údenú papriku, štipku soli a čierneho korenia. Nakoniec pridajte aj vopred fazuľu (bez nálevu) a varte asi 10 minút.

4. Kel s fazuľou servírujte na vrchu kukuričnej kaše.

Nutričné hodnoty

Jedna porcia obsahuje:

  • Energetická hodnota: 270 cal
  • Bielkoviny: 7 g
  • Sacharidy: 53 g
  • Tuky: 5 g
  • Cholesterol: 0 mg

Zdroj - Agentúra Bloomberg

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  3. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  10. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 21 005
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 15 825
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 14 785
  4. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 11 178
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 602
  6. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 5 259
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 4 324
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 3 397
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 284
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 2 117

Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Chorvátsky novinár pre SME: Nie som šťastný z futbalového úspechu

Tréner Zlatko Dalič premrhal možnosť zmeniť veci.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

A čo majú urobiť, aby boli dobrí Francúzi?

Národnosť sa neurčuje podľa DNA.

Neprehliadnite tiež