Ingrediencie na 4 porcie:
- 3 hrnčeky vody
- 1/2 čajové lyžičky morskej soli
- 1 a pol čajovej lyžičky údenej papriky
- 1 šálka kukuričnej krupice (polenty)
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 20 dkg kelových listov pokrájaných na tenké pásiky
- 1/2 šálky zeleninového vývaru
- 1 a pol šálky fazule alebo inej obľúbenej strukoviny
Postup:
1. Do vody pridajte soľ a 1 čajovú lyžičku korenia z údenej papriky, nechajte zovrieť.
2. Uvarte kukuričnú krupicu a pridajte korenie a olej. Nechajte variť a pomaly bublať na miernom ohni, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Ochuťte ju soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
3. Na panvici na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte prúžky kelových listov, zeleninový vývar, údenú papriku, štipku soli a čierneho korenia. Nakoniec pridajte aj vopred fazuľu (bez nálevu) a varte asi 10 minút.
4. Kel s fazuľou servírujte na vrchu kukuričnej kaše.
Nutričné hodnoty
Jedna porcia obsahuje:
- Energetická hodnota: 270 cal
- Bielkoviny: 7 g
- Sacharidy: 53 g
- Tuky: 5 g
- Cholesterol: 0 mg
Zdroj - Agentúra Bloomberg