SME

Polenta so strukovinou a kelom

Pripravte si netradičné a ľahké vegetariánske jedlo.

(Zdroj: Agentúra Bloomberg)

Ingrediencie na 4 porcie:

  • 3 hrnčeky vody

  • 1/2 čajové lyžičky morskej soli

  • 1 a pol čajovej lyžičky údenej papriky

  • 1 šálka kukuričnej krupice (polenty)

  • 1/2 čajovej lyžičky mletého ​​čierneho korenia

  • 1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja

    SkryťVypnúť reklamu
    SkryťVypnúť reklamu
    SkryťVypnúť reklamu
    Článok pokračuje pod video reklamou
    SkryťVypnúť reklamu
    Článok pokračuje pod video reklamou

  • 1 stredne veľká cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 20 dkg kelových listov pokrájaných na tenké pásiky

  • 1/2 šálky zeleninového vývaru

  • 1 a pol šálky fazule alebo inej obľúbenej strukoviny

Postup:

1. Do vody pridajte soľ a 1 čajovú lyžičku korenia z údenej papriky, nechajte zovrieť.

SkryťVypnúť reklamu

2. Uvarte kukuričnú krupicu a pridajte korenie a olej. Nechajte variť a pomaly bublať na miernom ohni, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Ochuťte ju soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.

3. Na panvici na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte prúžky kelových listov, zeleninový vývar, údenú papriku, štipku soli a čierneho korenia. Nakoniec pridajte aj vopred fazuľu (bez nálevu) a varte asi 10 minút.

4. Kel s fazuľou servírujte na vrchu kukuričnej kaše.

Nutričné hodnoty

Jedna porcia obsahuje:

  • Energetická hodnota: 270 cal

  • Bielkoviny: 7 g

  • Sacharidy: 53 g

  • Tuky: 5 g

  • Cholesterol: 0 mg

Zdroj - Agentúra Bloomberg

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 479
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 593
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 366
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 265
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 574
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 257
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 516
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 495
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu