Ingrediencie na 4 porcie:
3 hrnčeky vody
1/2 čajové lyžičky morskej soli
1 a pol čajovej lyžičky údenej papriky
1 šálka kukuričnej krupice (polenty)
1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
1 polievková lyžica extra panenského olivového oleja
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
20 dkg kelových listov pokrájaných na tenké pásiky
1/2 šálky zeleninového vývaru
1 a pol šálky fazule alebo inej obľúbenej strukoviny
Postup:
1. Do vody pridajte soľ a 1 čajovú lyžičku korenia z údenej papriky, nechajte zovrieť.
2. Uvarte kukuričnú krupicu a pridajte korenie a olej. Nechajte variť a pomaly bublať na miernom ohni, kým zmes nezíska krémovú konzistenciu. Ochuťte ju soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
3. Na panvici na rozpálenom oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte prúžky kelových listov, zeleninový vývar, údenú papriku, štipku soli a čierneho korenia. Nakoniec pridajte aj vopred fazuľu (bez nálevu) a varte asi 10 minút.
4. Kel s fazuľou servírujte na vrchu kukuričnej kaše.
Nutričné hodnoty
Jedna porcia obsahuje:
Energetická hodnota: 270 cal
Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 53 g
Tuky: 5 g
Cholesterol: 0 mg
Zdroj - Agentúra Bloomberg