SME
Piatok, 26. apríl , 2019

Lievance s čučoriedkami

Nemusíte ísť za dvanástimi mesiačikmi, aby ste si i mimo sezóny vychutnali sladké čučoriedkové lievance.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Lievance s čučoriedkami
Suroviny na 4 porcie

Na cesto:

  • 1 veľké vajíčko
  • 200 g polohrubej múky
  • 300 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia
  • 2 PL práškového cukru

Na čučoriedkovú polevu:

  • 250 čerstvých alebo mrazených čučoriedok
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 100 ml čučoriedkového alebo ríbezľového džúsu

Mlieko zahrejte, rozmiešajte v ňom droždie a cukor a nechajte krátko postáť. Primiešajte vajíčko a múku a dôkladne vyšľahajte. Nechajte vykysnúť a medzitým pripravte čučoriedky. Umyté alebo naopak rozmrazené a odkvapkané čučoriedky vložte do hrnca spolu s cukrom. Premiešajte, aby sa zahriali a prilejte škrob rozmiešaný s džúsom. Za stáleho miešania priveďte k varu a odstavte. Čučoriedky môžete ponechať celé alebo úmyselne rozpučiť. Z cesta upečte na lievancovej panvici lievance z obidvoch strán dozlatista. Servírujte s čučoriedkami a podľa chuti i so šľahačkou.

Tip: Môžete použiť i zavárané čučoriedky, ktoré už iba prevaríte a zahustíte škrobom na puding. Ak máte čučoriedok dosť, pridajte ich smelo aj do cesta.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu
  3. Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018
  4. 5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas
  5. Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?
  6. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  7. Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback
  8. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou
  9. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto
  10. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019
  1. 5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas
  2. Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018
  3. Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?
  4. Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu
  5. Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus
  6. Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur
  7. Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave
  8. Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?
  9. Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur
  10. Recenze autokamery Mio MiVue J60 WIFI - youtuber Bazim hodnotí!
  1. Top desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019 25 259
  2. Od mája sa mení definícia kilogramu 8 493
  3. Bulharsko: Najlepšie miesta na dovolenku pri mori 6 832
  4. Tohtoročný Autosalon? Najväčšie SUV na svete aj lietajúce auto 6 591
  5. 7 kritických situácií na cestách. Ohrozujú každého vodiča 5 201
  6. Čerpáte úver? Na toto by ste určite mali myslieť 5 200
  7. Až vďaka chorobe objavila svoj talent 3 947
  8. Kaufland začal s predajom slovenských uhoriek bez fólie 3 616
  9. Čo robí dobrého zamestnávateľa dobrým? 2 105
  10. Tip na japonskú klimatizáciu s výhodnejšou elektrinou 2 032

Hlavné správy zo Sme.sk

Milión dôchodcov na Slovensku: Bojujú o dôstojný život, dokedy sa dá

Vyše 7500 ľudí čaká na miesto v domove pre seniorov.

Stĺpček šéfredaktorky Beaty Balogovej

Okrem vychádzok k lekárovi ich naozaj nič nečaká?

Až po päťdesiatke si človek uvedomuje, že staroba je tŕnistý pojem.

Šéfredaktorka SME Beata Balogová.
Dobré ráno

Dobré ráno: Mafia, exsiskára a policajti sa spojili, aby sledovali novinárov

Sledovanie novinárov hovorí o rozpade právneho štátu.

Podcast Dobré Ráno
Režisér John Stevenson.

Neprehliadnite tiež

Ilustračné foto.

Moravské hrady a zámky: Päť tipov na víkendový výlet

Ktorú z pamiatok si obľúbili filmári a ktorá je najvoňavejšia?

Valtice

V mozgu sme preň vytvorili cestu, musíme ju rozbiť: Ako sa zbaviť zlozvyku?

Zbaviť sa zlozvyku trvá násobne dlhšie ako ho nadobudnúť.