Exotické šaláty na každú príležitosť

Šaláty dodajú viac chutí a farieb i do vašej kuchyne. Tak hor sa do skúšania našich nových receptov...

(Zdroj: Isifa)

Šalát s ovocím, tekvicou a kuracím mäsom
Suroviny na 4 porcie

  • 4-5 kuracích pŕs
  • 1 malá maslová tekvica
  • 100 g rukoly
  • 8 čerstvých fíg
  • 1 granátové jablko
  • mladá červená alebo farebná repa na servírovanie (cvikla, okrúhlica, reďkev)

Na marinádu aj dresing:

  • 4 PL dijonskej horčice
  • 4 PL jablčného octu
  • 2 ČL hnedého cukru
  • 150 ml olivového oleja

Tekvicu ošúpte, rozkrájajte a upečte na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka. Polovicu surovín na marinádu zmiešajte a potrite kuracie prsia. Opečte ich z obidvoch strán a keď trošku vychladnú, rozkrájajte ich. V miske zmiešajte tekvicu s kuracím mäsom, figami, zrniečkami z granátového jablka a listami rukoly. Rozdeľte na porcie, dozdobte tenkými plátkami repy alebo reďkovky a polejte dresingom zo zvyšného cukru, horčice, octu a oleja.

Tip: Ak máte radi chrumkavú kožu pečeného kurčaťa, vyberajte si prsia i s kožou. Šalát môžete pripraviť i obraním mäsa z celého pečeného kurčaťa.


Listový šalát s dresingom a marinovaným steakom
Suroviny na 4 porcie

  • 4 steaky z hovädzieho mäsa
  • baby listový šalát
  • 1 -2 červené cibule
  • 1 PL oleja
  • limeta na dozdobenie

Na marinádu:

  • 20 g čerstvej koriandrovej vňate
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 výhon citrónovej trávy
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 5 PL medu
  • soľ, mleté čierne korenie

Na dresing:

  • 1 červená čili paprička
  • 2 zelené papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 PL rybej omáčky
  • 3 PL hnedého cukru
  • čerstvý koriander
  • čerstvá mäta
  • 100 ml ananásovej šťavy (džús, alebo šťava z kompótu)

Všetky suroviny na marinádu rozmixujte dohladka. Potrite ňou steaky a nechajte pôsobiť približne 30 minút. Medzitým pripravte dresing. Môžete všetky suroviny rozmixovať dohladka alebo rozkrájať na kúsky, aby bol dresing hrubšej štruktúry. Na taniere pripravte umyté a osušené listy šalátu a rovnomerne nadeľte i plátky červenej cibule. Grilovaciu panvicu alebo elektrický gril potrite zľahka olejom, rozpáľte do horúca a steaky opečte z každej strany približne 3-5 minút, podľa hrúbky. Hotové steaky nechajte krátko odpočinúť a potom ich rozkrájajte na plátky, naservírujte na šalát a prelejte dresingom. Podľa chuti pokvapkajte limetovou šťavou.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  5. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  6. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  7. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  9. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom?
  10. Jarné prázdniny pri mori?
  1. Diplomaciu v praxi na EU v BA otvorila veľvyslankyňa Nórska
  2. Študenti z rôznych kútov sveta prichádzajú študovať na EU v BA
  3. 10 faktov o ovocí a zelenine, ktoré musíte vedieť!
  4. Trenkwalder má nového generálneho riaditeľa
  5. Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe
  6. Profesijný rast študentov médií sa začína už počas vysokej školy
  7. Paneurópska vysoká škola otvára špecializované kurzy IT
  8. Medzinárodná súťaž FIRST LEGO League na Fakulte informatiky PEVŠ
  9. S profesorom Michalom Miovským o prevencii závislostí
  10. Poslanci nevzdávajú boj proti herniam, chcú prísnu reguláciu
  1. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 9 450
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 8 174
  3. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 7 455
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 508
  5. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 6 402
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 5 839
  7. Klasickým gastrolístkom konkuruje už aj nová stravovacia karta 4 548
  8. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 4 429
  9. Ceny bytov vo veľkých mestách prekonali historický rekord 4 385
  10. Jarné prázdniny pri mori? 2 844

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

SaS sa približuje k antisystémovému voličovi, odchodom Mihála stráca výhodu

Z mnohých výrazných osobností, ktoré boli v strane od jej vzniku v roku 2009, v nej dnes zostávajú už len niekoľkí.

KULTÚRA

Vo filme odpratával mŕtve telá. V práci ich umýva

Géza Röhrig spomína, že oscarového Saulovho syna pred dvoma rokmi na Berlinale nechceli.

EKONOMIKA

Land Rover z Nitry budú rozvážať Nemci, Cargo neuspelo

Štátny prepravca rokuje s Deutsche Bahn Cargo.

KOMENTÁRE

Aby nás z čara prieskumov nevytrhol ľud v uliciach

Kaliňák je stále ministrom, Bašternák na slobode.

Neprehliadnite tiež

Šesť najznámejších modeliek, ktoré sa narodili ako muži

V modelingovom priemysle sa im darí rúcať všetky tabu.

Celebritní adoptívni rodičia: Tieto známe tváre rozšírili svoju rodinu adopciou

Niektorým sa nepošťastilo mať biologické deti, iné chceli pomôcť opusteným.

Každá masáž je iná. Viete, ktorá je pre vás tá pravá?

Naše telo potrebuje dotyky a jednou z foriem, ako mu ich dopriať, sú relaxačné či liečivé masáže.

Jamie Dornan z Fifty Shades: S Christianom Greyom by som sa nepriatelil

„Rád hrám postavy, ktoré sú v hĺbke zlomené, narušené. Má to pre mňa väčšiu výpovednú hodnotu,“ hovorí herec o filmových charakteroch.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop