Exotické šaláty na každú príležitosť

Šaláty dodajú viac chutí a farieb i do vašej kuchyne. Tak hor sa do skúšania našich nových receptov...

(Zdroj: Isifa)

Šalát s ovocím, tekvicou a kuracím mäsom
Suroviny na 4 porcie

  • 4-5 kuracích pŕs
  • 1 malá maslová tekvica
  • 100 g rukoly
  • 8 čerstvých fíg
  • 1 granátové jablko
  • mladá červená alebo farebná repa na servírovanie (cvikla, okrúhlica, reďkev)

Na marinádu aj dresing:

  • 4 PL dijonskej horčice
  • 4 PL jablčného octu
  • 2 ČL hnedého cukru
  • 150 ml olivového oleja

Tekvicu ošúpte, rozkrájajte a upečte na plechu vystlatom papierom na pečenie do mäkka. Polovicu surovín na marinádu zmiešajte a potrite kuracie prsia. Opečte ich z obidvoch strán a keď trošku vychladnú, rozkrájajte ich. V miske zmiešajte tekvicu s kuracím mäsom, figami, zrniečkami z granátového jablka a listami rukoly. Rozdeľte na porcie, dozdobte tenkými plátkami repy alebo reďkovky a polejte dresingom zo zvyšného cukru, horčice, octu a oleja.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Ak máte radi chrumkavú kožu pečeného kurčaťa, vyberajte si prsia i s kožou. Šalát môžete pripraviť i obraním mäsa z celého pečeného kurčaťa.


Listový šalát s dresingom a marinovaným steakom
Suroviny na 4 porcie

  • 4 steaky z hovädzieho mäsa
  • baby listový šalát
  • 1 -2 červené cibule
  • 1 PL oleja
  • limeta na dozdobenie

Na marinádu:

  • 20 g čerstvej koriandrovej vňate
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 výhon citrónovej trávy
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 5 PL medu
  • soľ, mleté čierne korenie

Na dresing:

  • 1 červená čili paprička
  • 2 zelené papričky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL jablčného octu
  • 2 PL rybej omáčky
  • 3 PL hnedého cukru
  • čerstvý koriander
  • čerstvá mäta
  • 100 ml ananásovej šťavy (džús, alebo šťava z kompótu)

Všetky suroviny na marinádu rozmixujte dohladka. Potrite ňou steaky a nechajte pôsobiť približne 30 minút. Medzitým pripravte dresing. Môžete všetky suroviny rozmixovať dohladka alebo rozkrájať na kúsky, aby bol dresing hrubšej štruktúry. Na taniere pripravte umyté a osušené listy šalátu a rovnomerne nadeľte i plátky červenej cibule. Grilovaciu panvicu alebo elektrický gril potrite zľahka olejom, rozpáľte do horúca a steaky opečte z každej strany približne 3-5 minút, podľa hrúbky. Hotové steaky nechajte krátko odpočinúť a potom ich rozkrájajte na plátky, naservírujte na šalát a prelejte dresingom. Podľa chuti pokvapkajte limetovou šťavou.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina z McDonald’s má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Pre
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina z McDonald’s má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Pre
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 14 859
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 12 621
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 443
  4. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 8 060
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 982
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 589
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 775
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 195
  9. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 3 019
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 707

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Zálohovanie PET fliaš je bližšie. Na aké prekážky naráža?

Zálohovaním sa vyzbiera 90 percent fliaš.

Podcast Dobré ráno

Dobré ráno: Slovensko vo finále MS vo futbale? Nie je to utópia

Slovenský futbal môže siahať na vrchol.

KOMENTÁR ONDREJA PODSTUPKU

Pomôžme ministrovi spraviť drahé a bolestivé rozhodnutie

Zálohovanie PET fliaš je dobrý a bolestivý nápad.

AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Babčenkova manželka prehovorila. Ako prežívala smrť svojho manžela?

O všetkom vedela vopred.

Neprehliadnite tiež

Nebehaj holá pred deťmi! Aké sú hranice nahoty doma?

Je správne, aby deti videli rodičov nahých?

Leto, hudba, romantika. Ako sa dá nájsť láska na hudobnom festivale

Aj lásky z letných festivalov môžu vydržať.

Británia zverejnila oficiálne fotky z krstín princa Louisa

Najmladšieho člena britskej kráľovskej rodiny pokrstili 9. júla.

Herečka Judit Bárdos: Nie každá chvíľa v tomto povolaní vás stopercentne baví

Herečka rozpráva o novom filme i o tom, prečo jej prekáža pozornosť.