Krevety s čili omáčkou
Suroviny na 4 porcie
- 1 kg celých očistených kreviet (tigrie alebo kráľovské)
- 50 ml olivového oleja alebo masla
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 malá cibuľa
- 350 g cherry paradajok
- 10 ml pálivej čili omáčky
- citrón
- bylinky
Hľadáte partnera?
SME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk.
Seriózne zoznámenie
Cibuľu a cesnak pokrájajte na drobné kúsky. Na panvici rozohrejte olej alebo maslo a osmažte na ňom cibuľu a cesnak. Pridajte krevety, pokvapkajte ich citrónovou šťavou a rýchlo ich otáčajte, aby sa prehriali z každej strany. Nakoniec pridajte paradajky a opekajte približne 5 minút alebo kým sa nezvlní koža na paradajkách. Nakoniec prilejte čili omáčku a pridajte nasekané bylinky podľa chuti. Servírujte s ryžou alebo čerstvým pečivom.
Tip: Pri čistení čerstvých kreviet ich musíte olúpať, narezať do tvaru motýlika a zbaviť ich črievka. Ak nezoženiete krevety celé, pokojne siahnite i po väčších lúpaných chvostíkoch. Veľké kráľovské alebo tigrie krevety môžete pripravovať pre zmenu i s pancierom.