Voňavé mäsové závitky
Suroviny na 4 - 6 porcií
- 30 kusov ryžového papiera
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL oleja
- kúsok zázvoru
- niekoľko listov čínskej kapusty
- hrsť hrozienok
- karí alebo čili korenie
- soľ
- olej na smaženie
Hľadáte partnera?
SME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk.
Seriózne zoznámenie
Hrozienka namočte do teplej vody. Na oleji opražte mleté mäso, keď sa zatiahne, podlejte ho paradajkovým pretlakom a sójovou omáčkou a začnite dusiť. Postupne k mäsu pridávajte nastrúhaný zázvor a mrkvu, nasekané kapustné listy, prelisovaný cesnak a nakoniec odkvapkané hrozienka. Dochuťte soľou a korením podľa chuti a odstavte. Ryžový papier pripravte podľa návodu na obale. Potom ho naplňte a zviňte tak, aby sa nerozbalil. Hotové rolky vysmažte dozlatista. Servírujte s pikantnou omáčkou.
Tip: Ryžový papier môžete podľa návodu krátko predvárať alebo iba predmáčať v miske s vodou 1-2 minúty. Niektoré recepty dokonca radia v rovnakom pomere zmiešať vodu a hladkú múku a týmto „lepidlom“ potierať okraje, ktoré majú držať prilepené.