Dip z pečených paradajok a rasce
- 450 g malých paradajok (najlepšie so stonkami na strapcoch)
- 1 čili paprička
- 1 ČL rasce
- 1 ČL mletého alebo celého koriandra
- Šťava z jednej limety
- 1 ČL cukru
- Čerstvý koriander
- Olivový olej
Rúru predhrejte na 200 stupňov, umyté paradajky vložte na plech, pokvapkajte ich olejom, pridajte k nim nakrájanú čili papričku, rascu, koriandra pečte približne 20 minút. Pred servírovaním paradajky roztlačte vidličkou a ochuťte cukrom, nanekanou koriandrovou vňatou a limetovou šťavou alebo nechajte stolovníkov, aby si ich ochutili každý po svojom.
Dip z troch druhov syra a choriza
- 5 plátkov choriza
- 1 veľká mozarella
- 130 g syra čedar
- 60 g syra ricotta
- Soľ, mleté čierne korenie
- plátok masla
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Medzitým rozkrájajte chorizo na malé kocky a opražte ho na panvici. Nechajte prebytočný tuk odkvapkať na servítku. Všetky syry rozkrájajte a miešajte v zapekacej miske vymastenej maslom. Pečte približne 5 minút. Nakoniec primiešajte chorizo.
Dip z nakladaných papričiek a avokáda
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 PL olivového oleja
- čerstvý koriander
- 1 PL bieleho vínneho octu
- 1 zrelé avokádo
- 3 nakladané zelené jalapenos papričky
- soľ, mleté čierne korenie
V sekacom robote alebo ručne v mažiari rozmiešajte prelisovaný cesnak, olivový olej a najemno posekaný koriander. Pridajte vínny ocot, kúsky avokáda a nakoniec nasekané papričky. Dochuťte soľou a korením.
Tip: Všetky tri dipy servírujte na početnej hostine spolu s nachos čipsami.
SME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk. Zaregistrujte sa zadarmo.