SME
Štvrtok, 28. január, 2021 | Meniny má AlfonzKrížovkyKrížovky

Tri pestré dipy z Mexika

Znamenitá chuť, ktorá vám ešte dlho ostane na jazyku. Také sú dnešné mexické recepty.

(Zdroj: Isifa)

Dip z pečených paradajok a rasce

  • 450 g malých paradajok (najlepšie so stonkami na strapcoch)
  • 1 čili paprička
  • 1 ČL rasce
  • 1 ČL mletého alebo celého koriandra
  • Šťava z jednej limety
  • 1 ČL cukru
  • Čerstvý koriander
  • Olivový olej

Rúru predhrejte na 200 stupňov, umyté paradajky vložte na plech, pokvapkajte ich olejom, pridajte k nim nakrájanú čili papričku, rascu, koriandra pečte približne 20 minút. Pred servírovaním paradajky roztlačte vidličkou a ochuťte cukrom, nanekanou koriandrovou vňatou a limetovou šťavou alebo nechajte stolovníkov, aby si ich ochutili každý po svojom.

Dip z troch druhov syra a choriza

  • 5 plátkov choriza
  • 1 veľká mozarella
  • 130 g syra čedar
  • 60 g syra ricotta
  • Soľ, mleté čierne korenie
  • plátok masla

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Medzitým rozkrájajte chorizo na malé kocky a opražte ho na panvici. Nechajte prebytočný tuk odkvapkať na servítku. Všetky syry rozkrájajte a miešajte v zapekacej miske vymastenej maslom. Pečte približne 5 minút. Nakoniec primiešajte chorizo.

Dip z nakladaných papričiek a avokáda

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 PL olivového oleja
  • čerstvý koriander
  • 1 PL bieleho vínneho octu
  • 1 zrelé avokádo
  • 3 nakladané zelené jalapenos papričky
  • soľ, mleté čierne korenie

V sekacom robote alebo ručne v mažiari rozmiešajte prelisovaný cesnak, olivový olej a najemno posekaný koriander. Pridajte vínny ocot, kúsky avokáda a nakoniec nasekané papričky. Dochuťte soľou a korením.

Tip: Všetky tri dipy servírujte na početnej hostine spolu s nachos čipsami.

hearts1.pngSME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk. Zaregistrujte sa zadarmo.
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  4. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  5. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  10. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  1. Neprekonaný VAM systém, ktorý zabráni krádeži vášho auta
  2. Výpredaj zásob. Bezpečný nákup s garanciou dodania až k vám
  3. Garmin predstavuje Lily, svoje najmenšie inteligentné hodinky
  4. Babylon Berlín: Najdrahší nemecký seriál
  5. Potravinové intolerancie bude KRAJ riešiť aj tento rok
  6. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí
  7. Závod zamestnáva 500 ľudí. Tatravagónka v Trebišove má 50 rokov
  8. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  9. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  10. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  1. Viete, ako správne umyť ovocie? Čistá voda stačiť nemusí 20 189
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 19 836
  3. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 17 429
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 16 594
  5. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci 9 090
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat 7 666
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 7 583
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 7 345
  9. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 275
  10. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 6 778
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu