Bábovka z gaštanového pyré
Suroviny na viac porcií (1 bábovku)
- 4 vajíčka
- 250 g gaštanového pyré
- tuk a múku na vymastenie a vysypanie formy
Vajíčko oddeľte. Žĺtka vyšľahajte dôkladne dopenista a potom k nim pridajte namrvené alebo nastrúhané rozmrazené gaštanové pyré. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Bábovkovú formu vymažte a vysypte. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a jemne ho zapracujte do cesta. Opatrne ho vareškou alebo lyžicou navrstvite do formy, vložte do rúry, teplotu stiahnite na 160 a pečte približne 30 minút. Bábovku nechajte asi 20 minút vychladnúť a až potom ju vyklopte na servírovací podnos, aby sa neporušila.
Tip: Ak chcete aby bábovka vyzerala slávnostnejšie, môžete ju po vyklopení poliať čokoládovou polevou.
SME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk. Zaregistrujte sa zadarmo.