Špagety so šošovicou a paradajkami
Suroviny na 4 porcie
- 400g špagiet
- 200 g šošovice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 paradajky
- 2-3 PL olivového olej
- 150 ml bieleho vína
- Čerstvá bazalka
- Soľ, mleté nové korenie
- 1 ČL majoránu
- tvrdý syr
Špagety uvarte podľa návodu a sceďte. Zároveň uvarte aj šošovicu v slanej vode do mäkka. Cestovinu i šošovicu udržiavajte v teple. Na oleji orestujte nasekanú cibuľu a cesnak, pridajte na kocky narezané paradajky, podlejte vínom a 3 - 5 minút poduste. Dochuťte soľou, korením a majoránom. Nakoniec primiešajte špagety a šošovicu. Všetko spolu prehrejte a pridajte nasekanú bazalku. Servírujte horúce dozdobené nastúhaným syrom podľa chuti.
Tip: Ako všetky cestovinové jedlá i tu môžete skúšať obmeny. Namiesto oleja využite opraženú slaninu, šošovicu vymeňte za červenú alebo drobnú fazuľu, k paradajkám môžete pridať i papriku či cuketu.