SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Mandľový koláč

Najvoňavejšie oriešky na svete dodajú koláčom nielen prenikavú vôňu ale i neodolateľnú marcipánovú chuť.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Mandľový koláč
Surovina na viac porcií

Na cesto:

  • 100 g masla
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 vajíčko
  • 100 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku so pečiva

Na mandľovú vrstvu:

  • 150 g masla
  • 130 g kryštálového cukru
  • 160 g mandlí
  • 40 ml mlieka

Navyše:

  • Plytká okrúhla forma
  • Celé mandle
  • Hnedý cukor
  • Čerstvé ovocie
  • džem
  • šľahačka

Najskôr pripravte cesto. Maslo s cukrom vymiešajte dohladka, pridajte vajíčko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozotrite na dno formy, uhlaďte a v predhriatej rúre na 190 stupňov pečte približne 15-20 minút dozlatista. Medzitým pripravte mandľovú vrstvu. Lúpané mandle nasekajte. Maslo rozpustite spolu s cukrom a vmiešajte do neho mlieko a nasekané mandle. Krátko povarte na najmenšom plameni, kým zmes nemá krémovitú konzistenciu. Mandľovú vrstvu rozotrite na upečený korpus a dopečte približne 15 minút. Ešte do teplého koláča môžete naukladať po okrajoch celé mandle. Stred posypte hnedým cukrom. Servírujte vychladené s ovocím, džemom alebo so šľahačkou podľa chuti.

hearts1.pngSME.sk spustilo serióznu zoznamku dvaja.sme.sk. Zaregistrujte sa zadarmo.
Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  2. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  3. Vitajte v postapokalyptickom svete
  4. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  5. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  2. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  4. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  5. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  6. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  7. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  8. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Úprava osobného motorového vozidla
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 518
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 716
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 274
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 999
  5. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 989
  6. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 10 693
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 165
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 754
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 532
  10. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 438
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Františka Plamínková
Módna prehliadka Victoria's Secret.

Niekoľkominútové energetické tyčinky

Rýchla a zdravá sladkosť vám dodá energiu.

Tekvicové rizoto