Thajská kuracia laksa
(ostrá kokosová karí polievka s rezancami a knedličkami)
Suroviny na 4 porcie
- ázijské rezance
- 1/2 ČL červenej karí pasty
- 100 g laksa pasty (voliteľné)
- 400 ml kokosového mlieka
- 600 ml kuracieho vývaru
- 100 g sójových alebo fazuľových klíčkov
- biela časť póru
- 1 čili paprička
- 1 strúčik cesnaku
- 1 - 2 PL oleja
- 1 PL citrónovej šťavy
- čerstvý koriander

Klbko rezancov pripravte podľa návodu na obale. V robote rozmixujte cesnak, papričku, pór a klíčky. V hrnci zahrejte olej, pridajte rozmixovanú hmotu, karí pastu, laksa pastu a miešajte približne päť minút. Zalejte vývarom a priveďte do varu. Dolejte kokosovým mliekom, nechajte prevrieť a odstavte. Dochuťte citrónovou šťavou a nasekaným koriandrom. Servírujte scedené rezance, preliate polievkou doplnené o mäsové knedličky.
Tip: Do tejto polievky môžete pridať i tofu, huby, kuracie mäso, krevety či uvarené prepeličie vajíčka. Pozor na laksa pastu, ktoré je dosť pálivá. Môžete si pripraviť svoju vlastnú pastu. Ak ju nikde nezoženiete, pridajte do receptúry viac karí pasty.
Kuracie knedličky
Suroviny na 4 porcie
- malý pór
- 1 PL olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 300 g kuracieho mäsa
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- 1 vajíčko
- 1 čili paprička
- soľ, mleté čierne korenie

Všetky suroviny rozkrájajte na menšie časti a zmiešajte v sekacom robote. Pomocou dvoch lyžičiek alebo naolejovanými dlaňami tvarujte guľôčky alebo ováliky. V parnom hrnci alebo na sitku ich parte približne 15 - 20 minút.
Tip: Ak sa vám hmota nezdá, pridajte do nej trošku múky alebo strúhanky. Knedličky môžete aj uvariť vo vriacej vode alebo upiecť v rúre.