SME

Obyčajné jablká? Skúste ich naplniť, alebo rozkrájať na čipsy

Milujete čerstvé jablká? Buďte odvážnejší a skúste náš recept na teplé plnené jablká alebo jednoduché sušené čipsy, aké jedávali už naše babičky.

(Zdroj: Isifa)

Pečené jablkové čipsy
Suroviny na viac porcií

  • 4 jablká
  • 2 PL práškového cukru
  • 1-2 PL mletej škorice

Jablká umyte, osušte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Ak vám vizuálne prekážajú jadierka, vyrežte celý jadrovník skôr, ako ich rozkrájate. Plátky naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, v miske zmiešajte cukor so škoricou a malou lyžičkou alebo sitkom jablká rovnomerne posypte. Pečte pri teplote 150 stupňov približne hodinu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Namiesto škorice môžete použiť i muškátový oriešok alebo perníkovú zmes korenia. Ak nepotrebujete čipsy dlho uskladňovať, môžete papier na pečenie potrieť trochou oleja. Jablkám dokonca neuškodí ani trošku soli.

SkryťVypnúť reklamu

Zapekané plnené jablká
Suroviny na 4 porcie

  • 4 veľké alebo 8 malých jabĺk
  • 50 g zmesi drobného kandizovaného ovocia
  • 3 PL hrozienok
  • 30 g kryštálového cukru
  • 2 PL medu
  • 50 g nasekaných mandlí alebo orieškov
  • 70 g masla
  • štipka škorice
  • 150 ml jablkového džúsu

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Jablká umyte a špeciálnym vykrajovačom ich zbavte jadrovníkov, rôznymi vzormi im narežte šupku, aby nepraskala a naukladajte ich do zapekacej misy. Všetky suroviny okrem masla a džúsu zmiešajte v miske a touto hmotou naplňte otvory v jablkách. Na vrch každého jablka položte plátok masla a podlejte ich džúsom. Pečte asi 30 minút. Servírujte za horúca.

Tip: Ak pripravujete tento dezert pre dospelých, namiesto džúsu jablká podlejte muškátovým vínom. Servírovanie ozvláštni anglická vanilková omáčka alebo zmrzlina.

SkryťVypnúť reklamu

Autor: mag

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tisíce ľudí sa tešia z vyšších platov
  2. Motoristi späť za volantom. Riziko nehôd opäť rastie.
  3. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  4. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  5. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  6. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  7. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  8. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 104 441
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 22 622
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 12 405
  4. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 7 449
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 6 044
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 5 636
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 555
  8. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody 4 086
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Pre recept na tiramisu kliknite na obrázok.

Ako využiť mascarpone v dezertoch a koláčoch a čím ho nahradiť v receptoch.


redakcia SME ženy 2

Odborníci radia, na čo si dať pozor.


1

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu