JABLKOVÝ TÝŽDEŇ

Obyčajné jablká? Skúste ich naplniť, alebo rozkrájať na čipsy

Milujete čerstvé jablká? Buďte odvážnejší a skúste náš recept na teplé plnené jablká alebo jednoduché sušené čipsy, aké jedávali už naše babičky.

(Zdroj: Isifa)

Pečené jablkové čipsy
Suroviny na viac porcií

  • 4 jablká
  • 2 PL práškového cukru
  • 1-2 PL mletej škorice

Jablká umyte, osušte a nakrájajte na veľmi tenké plátky. Ak vám vizuálne prekážajú jadierka, vyrežte celý jadrovník skôr, ako ich rozkrájate. Plátky naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, v miske zmiešajte cukor so škoricou a malou lyžičkou alebo sitkom jablká rovnomerne posypte. Pečte pri teplote 150 stupňov približne hodinu.

Tip: Namiesto škorice môžete použiť i muškátový oriešok alebo perníkovú zmes korenia. Ak nepotrebujete čipsy dlho uskladňovať, môžete papier na pečenie potrieť trochou oleja. Jablkám dokonca neuškodí ani trošku soli.

Článok pokračuje pod video reklamou

Zapekané plnené jablká
Suroviny na 4 porcie

  • 4 veľké alebo 8 malých jabĺk
  • 50 g zmesi drobného kandizovaného ovocia
  • 3 PL hrozienok
  • 30 g kryštálového cukru
  • 2 PL medu
  • 50 g nasekaných mandlí alebo orieškov
  • 70 g masla
  • štipka škorice
  • 150 ml jablkového džúsu

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Jablká umyte a špeciálnym vykrajovačom ich zbavte jadrovníkov, rôznymi vzormi im narežte šupku, aby nepraskala a naukladajte ich do zapekacej misy. Všetky suroviny okrem masla a džúsu zmiešajte v miske a touto hmotou naplňte otvory v jablkách. Na vrch každého jablka položte plátok masla a podlejte ich džúsom. Pečte asi 30 minút. Servírujte za horúca.

Tip: Ak pripravujete tento dezert pre dospelých, namiesto džúsu jablká podlejte muškátovým vínom. Servírovanie ozvláštni anglická vanilková omáčka alebo zmrzlina.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 077
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 298
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 535
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 15 237
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 757
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 386
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 040
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 514
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 815
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 681

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.