Karfiolové suflé v chrumkavom cestíčku
Suroviny na 4 - 6 porcií
- 4 - 5 plátkov štrúdľového filla cesta
- rozpustené maslo alebo olivový olej na potieranie
- 1 stredne veľký karfiol
- 2-3 PL hrubej múky
- 5 vajíčok
- 250 g strúhaného syra
- muškátový oriešok
- soľ, mleté čierne korenie

Očistený karfiol vcelku alebo rozkrájaný na ružičky uvarte domäkka. Po odkvapkaní ho rozpučte na kašu a nechajte vychladnúť. Vajíčka oddeľte a z bielkov ušľahajte tuhý sneh, ktorý odložte do chladničky. Žĺtky primiešajte ku karfiolu, ďalej pridajte múku, nastrúhaný syr, muškátový oriešok, soľ a korenie. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Medzitým cesto rozdeľte na vrstvy. Každú vrstvu potrite rozpusteným maslom alebo olivovým olejom a naukladajte naspäť na seba. Z vrstveného cesta narežte šesť rovnakých štvorcov a tie naukladajte do formy na mafiny alebo do zapekacích misiek. Do plnky jemne vmiešajte sneh z bielkov a každý koláčik rovnomerne naplňte. Pečte asi 10 - 15 minút alebo kým cesto nechytí zlatistý nádych a plnka pekne nenapuchne.