SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Pečený ružičkový kel s datľami a tekvicovými semienkami

Milovaný i nenávidený. Ružičkový kel nemá často v našich kuchyniach na "ružiach" ustlané. Ak ste jeho milovníkmi, vyskúšajte náš jednoduchý recept.

Pečený ružičkový kel s datľami a tekvicovými semienkami.Pečený ružičkový kel s datľami a tekvicovými semienkami. (Zdroj: AP/Matthew Mead)

Pečený ružičkový kel s datľami a tekvicovými semienkami
Suroviny na 4 porcie

  • 1 kg ružičkového kelu
  • 1-2 PL olivového oleja
  • hrsť lúpaných tekvicových semien
  • 5 nasekaných sušených datlí
  • hrsť nastrúhaného ementálu
  • soľ, mleté čierne korenie

Ružičkový kel očistite, umyte, poprekrajujte na polovice a rozložte na plech. Pokvapkajte ho olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Vložte do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení povrch posypte nastrúhaným syrom a dopečte ešte asi 10 minút. Medzitým opečte na suchej panvici tekvicové semená, kým nezačnú voňať. Odstavte a primiešajte k nim nasekané datle, aby sa prehriali. Servírujte pečený kel posypaný semienkami a datľami. Na dochutenie môžete použiť i nasekané bylinky alebo čili papričku, ktorá sa bude dopĺňať so sladkastou chuťou kelu a datlí.

Skryť Vypnúť reklamu

Tip: Takto pripravený kel servírujte samostatne alebo so zemiakovou kašou dozdobenou opekanou cibuľou a tekvicovými semienkami. Môžete ho však podávať i ako prílohu k pečenému mäsu.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  5. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  8. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  9. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  10. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 053
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 062
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 870
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 805
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 554
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 323
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 905
  8. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 869
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 270
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 371
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu