Pečený ružičkový kel s datľami a tekvicovými semienkami

Milovaný i nenávidený. Ružičkový kel nemá často v našich kuchyniach na "ružiach" ustlané. Ak ste jeho milovníkmi, vyskúšajte náš jednoduchý recept.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Pečený ružičkový kel s datľami a tekvicovými semienkami
Suroviny na 4 porcie

  • 1 kg ružičkového kelu
  • 1-2 PL olivového oleja
  • hrsť lúpaných tekvicových semien
  • 5 nasekaných sušených datlí
  • hrsť nastrúhaného ementálu
  • soľ, mleté čierne korenie

Ružičkový kel očistite, umyte, poprekrajujte na polovice a rozložte na plech. Pokvapkajte ho olivovým olejom, osoľte, okoreňte a premiešajte. Vložte do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Po upečení povrch posypte nastrúhaným syrom a dopečte ešte asi 10 minút. Medzitým opečte na suchej panvici tekvicové semená, kým nezačnú voňať. Odstavte a primiešajte k nim nasekané datle, aby sa prehriali. Servírujte pečený kel posypaný semienkami a datľami. Na dochutenie môžete použiť i nasekané bylinky alebo čili papričku, ktorá sa bude dopĺňať so sladkastou chuťou kelu a datlí.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Takto pripravený kel servírujte samostatne alebo so zemiakovou kašou dozdobenou opekanou cibuľou a tekvicovými semienkami. Môžete ho však podávať i ako prílohu k pečenému mäsu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 33 636
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 22 316
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 842
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 12 187
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 242
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 712
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 975
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 581
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 749
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 358

Hlavné správy zo Sme.sk

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.