Voňavá perníková bábovka

S prichádzajúcimi studenými dňami vám určite padne vhod teplá a voňavá bábovka.

(Zdroj: AP/Matthew Mead)

Perníková bábovka
Suroviny na viac kusov (na menšiu bábovkovú formu)

  • 200-220 g hladkej múky (podľa veľkosti vajíčok)
  • 100 g cukru
  • 2 PL medu
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 50 ml oleja
  • 50 ml smotany alebo mlieka
  • 3 vajíčka
  • 1 balíček prášku do perníka
  • 2 PL kakaa
  • 150 g zmesi nasekaných orechov a sušeného ovocia
  • maslo a hrubá múka na vymastenie a vysypanie formy

Vyšľahajte spolu cukor, vanilínový cukor a vajíčka. Pridajte med, olej, smotanu, múku zmiešanú s práškom do perníka, kakao a nakoniec nasekané orechy a sušené ovocie podľa chuti. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy a dajte piecť na prvých 10 minút pri teplote 200 stupňov. Potom teplotu znížte na 180 stupňov a bábovku dopečte približne 20-25 minút. Po upečení nechajte asi minútu postáť a potom ju vyklopte. Bábovku servírujte dozdobenú práškovým cukrom.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Pre obmenu skúste vymeniť nasekané orechy za najemno zomleté a sušené ovocie nahraďte roztlačeným zrelým banánom. Určite neoľutujete...

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  2. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 35 075
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 23 298
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 16 542
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 15 220
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 757
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 385
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 041
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 513
  9. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 813
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 682

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Môj dom, môj hrad. Sternbergovci si to môžu povedať už 800 rokov

So súrodencami sa tu pretekali na trojkolkách, pre miestnych robili omše. Na súkromnom hrade Český Šternberk hradný pán stále býva.

SVET

Únia zatvára hranice. Opúšťa tým myšlienky Schengenu

Z núdzových opatrení sa stávajú dlhodobé.

PLUS

Prísne tajné. Ako sa zrodila najhoršia zbraň v dejinách

Ako sa vznikla najhoršia zbraň ľudstva.

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.