Korenené kuracie steaky
Suroviny na 4 porcie
- 2 väčšie kuracie prsia
- 1 - 2 PL olivového oleja
- 1 PL hnedého cukru
- 1 ČL mletej rímskej rasce
- 1/2 ČL sušeného granulovaného cesnaku
- 1/2 ČL mletej sladkej papriky
- 1/2 sušeného tymianu
- 1/4 ČL mletého nového korenia
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL mleté čierne korenie
- čerstvý tymian

Kuracie prsia umyte a každé prerežte. Dostanete štyri rovnaké rezne, ktoré opakom noža jemne naklepte. Pokvapkajte ich olivovým olejom a prstami olej vmasírujte do mäsa. V miske zmiešajte cukor, rascu, granulovaný cesnak, soľ, nové a čierne korenie a sušený tymian. Túto zmes korenia rovnomerne rozdeľte na obidve strany všetkých štyroch steakov. V rozpálenom grile pečte steaky 2-3 minúty z každej strany, na grilovacej panvici ich ponechajte 5 minút z každej strany. Hotové mäso vyberte na tanier, posypte čerstvým tymianom a na pár minút prikryte, aby sa mäso trochu sparilo spolu s bylinkami a ostalo šťavnaté. Servírujte s varenými alebo pečenými zemiakmi a šalátom.
Tip: Ak budete steaky pripravovať na panvici alebo v kontaktnom grile, potrite ich ešte pred rozpálením lyžicou slnečnicového oleja. Takto pripravené steaky sú vhodné i ako desiata do žemle.