SME

Šalát z pečenej cvikly s cibuľou a so syrom

Niet nad jedlo z vlastnej záhradky. Pripravte si ľahký cviklový šalát.

(Zdroj: Isifa)

Šalát z pečenej cvikly s cibuľou a so syrom
Suroviny na 4 porcie

  • 300 g cvikly
  • 200 g červenej cibule
  • 2 ČL rímskej rasce
  • 3 PL olivového oleja
  • 200 g syra balkánskeho typu
  • 8 listov červeného mangoldu (odroda repy obyčajnej pestovanej pre listy)
  • 1-2 PL balzamikového octu
  • píniové oriešky
  • soľ, mleté čierne korenie

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Cviklu predvarte do polomäkka. Olivový olej zahrejte a opečte na ňom rímsku rascu, aby uvoľnila vôňu a chuť. Olej s rascou zlejte z panvice do misky, primiešajte k nim balzamikový ocot, soľ a korenie. Cibuľu i uvarenú cviklu ošúpte a rozkrájajte na štvrtiny. Vložte ich do zapekacej misky a prelejte marinádou. Prikryte vrchnákom alebo alobalom a pečte približne 20-30 minút. Posledných 5 minút pečte odokryté. Medzitým krátko sparte listy mangoldu. Pred servírovaním primiešajte do šalátu rozmrvený alebo na kocky rozkrájaný syr a píniové oriešky. Podľa chuti pridajte nasekané bylinky.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Cviklu môžete namiesto predvárania i upiecť. A to tak, že ju celú zabalíte do alobalu a upečiete pri 180 stupňoch po dobu 1 hodiny. Namiesto obyčajnej soli môžete siahnuť po bylinkovej. Nič nepokazíte ani pečeným cesnakom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 347
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 574
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 345
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 366
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 551
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 248
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 538
  8. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 515
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu