Cheesecake alebo poctivý tvarožník s ovocím
Suroviny na viac porcií
Na korpus:
- 2 šálky pomletých maslových sušienok
- 1/3 šálky rozpusteného masla
- 1 a 1/4 šálky hnedého cukru
Na tvarohovú plnku:
- 6 vajíčok
- 150 g cukru
- 1000 g tučného tvarohu
- 600 g kyslej smotany
- 3 PL kukuričného škrobu
- 2 balíčky vanilínového cukru
K pomletým alebo v robote podrveným sušienkam pridajte hnedý cukor a rozpustené maslo. Premiešajte a hmotou vysteľte dno okrúhlej tortovej formy. Dajte ju stuhnúť do chladničky. V miske vyšľahajte vajíčka s cukrom a vanilínovými cukrami, prišľahajte tvaroh, smotanu a škrobový prášok. Hmotu vylejte na stuhnutý korpus a dajte do vyhriatej rúry. Pečte pri teplote 180 stupňov približne hodinu a pol. Potom rúru vypnite, pootvorte dvierka a nechajte v nej koláč pomaly chladnúť. Pred podávaním odložte tvarožník ešte na pár hodín stuhnúť do chladničky. Pred servírovanám ho ozdobte roztlačeným čerstvým alebo kompótovým ovocím, prípadne prelejte ovocnou omáčkou.
Tip: Ovocnú omáčku si môžete pripraviť tak, že drobné ovocie vidličkou roztlačíte, dáte variť spolu s cukrom a troškou likéru. Ak je omáčka príliš riedka a vodová, zahustite ju zemiakovým škrobom.