SME

Kuracie mäsko so zeleninou ukryté v placke

Tortilla, burrito, fajitas, tacos, wraps - kto sa v tom má vyznať? Hlavne, že nám chutia...

(Zdroj: Fotolia)

Kurací fajitas
suroviny na 4 porcie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 kuracie prsia
  • 1 červená cibuľa
  • 1 žltá paprika
  • 4 paradajky
  • 4 múčne tortilly
  • 150 ml kyslej smotany

Umyté a usušené kuracie mäso nakrájajte na rezančeky. Na panvici rozohrejte olej, vhoďte do nej kuracie mäso a za občasného miešania ho opečte dohneda, bude to trvať asi 5 minút. Posypte ho štipkou čili a smažte ešte asi minútu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Mäso vyberte na tanier a do panvice nasypte cibuľu nakrájanú na tenké kolieska a umytú a očistenú papriku, nakrájanú na rezance. Smažte všetko do zmäknutia, opäť asi 5 minút. Pridajte na plátky nakrájané paradajky a k zelenine dajte kura. Spoločne smažte ešte 2 minúty. Na suchej panvici opečte navlhčené tortilly. Do nich zrolujte zeleninu s mäsom a lyžicu kyslej smotany. Podávajte s listovým šalátom.

Tip: Ak kúpite čerstvý koriander, nasekajte ho do náplne. Jeho zvláštna chuť je pre mexické jedlá typická.

SkryťVypnúť reklamu

Kuracie tortilly
SUROVINY NA 4 PORCIE

  • 400 g kuracích pŕs
  • 2 tortillové placky
  • 2 PL oleja
  • 1 zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • listy ľadového šalátu
  • 4 PL majonézy alebo dresingu
  • pažítka
  • soľ, mleté čierne korenie

Kuracie prsia nakrájajte na väčšie pásy, osoľte, nakoreňte a orestujte na rozohriatom oleji. Po niekoľkých minútach pridajte na pásiky nakrájane papriky, na polmesiačiky rozkrájanú cibuľu a cesnak. Restujte niekoľko minút, kým mäso nie je hotové, pričom zelenina by mala ostať chrumkavá. Majonézu alebo dresing zmiešajte s nasekanou pažítkou. Na každú tortillu naukladajte na pásy pokrájaný šalát, zalejte ho dresingom a navrstvite mäso so zeleninou. Tortilly pevne zaviňte a vcelku alebo prerezané na polovice ich zabaľte do potravinárskej fólie alebo desiatového papiera.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Pre jednoduchosť môžete mäso nahradiť plátkami šunky, naopak šikovnejší si môžu zeleninu orestovať zvlášť a mäso obaliť v trojobale alebo cestíčku a osmažiť do chrumkava.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 88 810
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 684
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 392
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 449
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 6 086
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 463
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 234
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 524
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Rado Surovka: Raši dostal padáka 80 762
  2. Radko Mačuha: Najprv si prišli po Šimečku. 79 604
  3. Matej Galo: Záhady o pôvode slintačky a krívačky odhalené 32 798
  4. Martina Paulenová: Dozvedeli sme sa zlú správu 22 115
  5. Rado Surovka: Ficove Amater Airlines dopravili na Slovensko slintačku 17 310
  6. Miroslav Daniš: Pec nám spadla, pec nám spadla, ktože nám ju postaví 15 530
  7. Otilia Horrocks: Odporné, príšerné, drzé, nechutné 12 001
  8. Juraj Kumičák: ...radšej choďte kravy pásť... 10 942
  1. Tupou Ceruzou: Trump vs. Čína
  2. Marcel Rebro: SMERácka kádrovačka
  3. Radko Mačuha: Fico vymenil Troškovú za Bombica.
  4. INESS: Ekonomika Ruska a tri vojnové roky
  5. Radko Mačuha: Slavín nieje Slovenská socha Slobody.
  6. Věra Tepličková: Býky za vlasť padajú, gule nám tu chýbajú
  7. Tupou Ceruzou: Businessman
  8. Marcel Rebro: Rusi bombardujú energetickú infraštruktúru, Slováci elektrifikujú ukrajinské zákopy
reklama
SkryťZatvoriť reklamu