Kurací fajitas
suroviny na 4 porcie
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 kuracie prsia
- 1 červená cibuľa
- 1 žltá paprika
- 4 paradajky
- 4 múčne tortilly
- 150 ml kyslej smotany
Umyté a usušené kuracie mäso nakrájajte na rezančeky. Na panvici rozohrejte olej, vhoďte do nej kuracie mäso a za občasného miešania ho opečte dohneda, bude to trvať asi 5 minút. Posypte ho štipkou čili a smažte ešte asi minútu.
Mäso vyberte na tanier a do panvice nasypte cibuľu nakrájanú na tenké kolieska a umytú a očistenú papriku, nakrájanú na rezance. Smažte všetko do zmäknutia, opäť asi 5 minút. Pridajte na plátky nakrájané paradajky a k zelenine dajte kura. Spoločne smažte ešte 2 minúty. Na suchej panvici opečte navlhčené tortilly. Do nich zrolujte zeleninu s mäsom a lyžicu kyslej smotany. Podávajte s listovým šalátom.
Tip: Ak kúpite čerstvý koriander, nasekajte ho do náplne. Jeho zvláštna chuť je pre mexické jedlá typická.
Kuracie tortilly
SUROVINY NA 4 PORCIE
- 400 g kuracích pŕs
- 2 tortillové placky
- 2 PL oleja
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- listy ľadového šalátu
- 4 PL majonézy alebo dresingu
- pažítka
- soľ, mleté čierne korenie
Kuracie prsia nakrájajte na väčšie pásy, osoľte, nakoreňte a orestujte na rozohriatom oleji. Po niekoľkých minútach pridajte na pásiky nakrájane papriky, na polmesiačiky rozkrájanú cibuľu a cesnak. Restujte niekoľko minút, kým mäso nie je hotové, pričom zelenina by mala ostať chrumkavá. Majonézu alebo dresing zmiešajte s nasekanou pažítkou. Na každú tortillu naukladajte na pásy pokrájaný šalát, zalejte ho dresingom a navrstvite mäso so zeleninou. Tortilly pevne zaviňte a vcelku alebo prerezané na polovice ich zabaľte do potravinárskej fólie alebo desiatového papiera.
Tip: Pre jednoduchosť môžete mäso nahradiť plátkami šunky, naopak šikovnejší si môžu zeleninu orestovať zvlášť a mäso obaliť v trojobale alebo cestíčku a osmažiť do chrumkava.