Kuskus s tuniakom a zeleninou
Suroviny na 2-4 porcie
- 180 g kuskusu
- 1 l hydinového vývaru
- 200 g kvalitného tuniaka vo vlastnej šťave
- zelenina podľa chuti
- 1 červená cibuľa
- 4 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- čerstvé bylinky
- soľ, mleté čierne korenie
Kuskus zalejte vo väčšej nádobe horúcim vývarom, pridajte jednu lyžicu oleja a miešajte, kým sa vývar nevsiakne. Nádobu prikryte a nechajte postáť približne päť minút. Tuniaka zlejte zo šťavy a dvoma vidličkami ho jemne rozdeľte na menšie kúsky. Pokvapkajte ho citrónovou šťavou a nechajte postáť. Na zvyšnom olivovom oleji speňte na kolieska pokrájanú červenú cibuľu. Do zmäknutej cibule pridajte kúsky zeleniny podľa chuti a sezónnosti, nakoniec nasekané bylinky, soľ, korenie a celé to vmiešajte do kuskusu. Na záver jemne vmiešajte kúsky tuniaka a podľa potreby dochuťte. Servírujte dozdobené bylinkami alebo syrom.
Tip: Jedlo je ľahké ako na trávenie, tak i na prípravu. Fantázii sa medze nekladú, a preto sa nebojte prestriedať rôzne druhy zeleniny či dokonca kuskus vymeniť za bulgur, pohánku alebo quinou.