Plnená zelenina
SUROVINY NA 4 PORCIE
- rôzne druhy zeleniny (paradajka, paprika, mladá cuketa, šampiňóny, zemiaky...)
- 500 g mletej krkovičky
- 150 g strúhaného syra
- 1 cibuľa
- 2 vajíčka
- 2 PL oleja
- čerstvé bylinky
- soľ, karí korenie
Zeleninu umyte, očistite a prekrojte pozdĺžne na polovice. Vydlabte dužinu a rozkrájajte ju na menšie časti (okrem jadrovníka paprík). Cibuľu pokrájajte nadrobno, opražte ju na oleji spolu s mletým mäsom. Dochuťte soľou a karí korením. Nakoniec pridajte pokrájanú vydlabanú dužinu, dôkladne premiešajte, dorestujte a odstavte. Zmes nechajte chvíľu vychladnúť a primiešajte do nej nasekané bylinky a vajíčka. Mäsovou zmesou naplňte zeleninu, povrch posypte nastrúhaným syrom a dajte zapekať do vyhriatej rúry alebo na gril.