SME

Dezert pre víkendovú pohodu: Tiramisu

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

(Zdroj: Stock.XCHNG)

Tiramisu
suroviny na 4 porcie (1 misa s veľkosťou 25x25 cm)

  • 500 g mascarpone
  • 4 vajíčka
  • 100 g práškového cukru
  • 40-60 dlhých cukrárenských piškót
  • 2-3 šálky silnej kávy
  • 4 cl mandľového likéru Amareto
  • tmavé holandské kakao na posypanie

Vymiešajte žĺtky s polovicou cukru. Postupne do zmesi zapracujte mascarpone a vymiešajte spolu dohladka. Bielky vyšľahajte na tuhý sneh s druhou polovicou cukru. Bielky zľahka vareškou zapracujte do žĺtkového krému. Pripravenú kávu prelejte do plytkej nádoby, vlejte do nej likér a namáčajte do nej dlhé piškóty, ktoré hneď ukladajte na dno pripravenej formy. Na piškóty rozotrite polovicu krému a postup potom zopakujte. Povrch uhlaďte dorovna a posypte kakaom. Nechajte schladiť a pred servírovaním môžete dozdobiť lístkami mäty.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Ak chcete dosiahnuť chuť dezertu, ako ho poznáte z dovolenky v Taliansku, nenahrádzajte mascarpone tvarohom a likér rumom. Mascarpone by malo mať pred vmiešaním do vajíčok izbovú teplotu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu
  2. Tatra banka uvádza nový produkt Digitálna hypotéka
  3. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček
  4. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  5. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  6. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  7. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  1. LESY SR otvorili Poľanu: Nová cesta pre ľudí aj prírodu
  2. Vitamín Cg: Kľúč k žiarivejšej a zjednotenej pleti
  3. Tatra banka uvádza nový produkt Digitálna hypotéka
  4. Zachránili posledný ostrov pre čajky na Dunaji
  5. Čerstvé hlavičky sú v plnom prúde, komu dáte svoj hlas?
  6. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle
  7. Najlepšie zdroje železa: čo jesť pri jeho nedostatku
  8. NESTO ponúka nadštandardné bývanie na hranici mesta a prírody
  1. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 13 312
  2. Nová hala v Istropolise zaplní chýbajúce miesto na mape kultúry 9 380
  3. Pokoj, výhľady a dobrá kuchyňa? Vyberáme desať hotelov na Ischii 4 957
  4. Nová možnosť investovania s garantovaným rastom až 6 % 2 659
  5. Majiteľka Boxito: Podnikanie zvláda vďaka multifunkčnému vozidlu 2 126
  6. Bankroty a miliardové dlhy. Úspešný Trump je ilúzia 2 040
  7. Roman Kukumberg ml.: Online hejty vedia bolieť viac ako bodyček 2 040
  8. Koniec nálepkovaniu a predsudkom medzi kolegami u tohto predajcu 1 997
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Tomáš Mikloško: Ako (ne)cítiť svoje emócie
  2. Zuzana Pelaez: O plakaní, čakaní a platení alias o slovenskom, britskom a kolumbijskom zdravotníctve.
  3. Zdravotní Klauni: Posledná klauniáda pre Lenku
  4. Ján Karas: Keď moc nemá tvár: Prebudenie tých, ktorí mlčia na hrane autority a toxického riadenia
  5. Gabriela Sabolová: Ako Aničke takmer zakázali riadiť auto
  6. Liga za ľudské práva: Adriana Mesochoritisová: Dobre mienené rady môžu byť pre ženy v násilných vzťahoch nebezpečné
  7. Matúš Radusovsky: Rôzne druhy medu a ich benefity
  8. Michaela Witters: Čo za ľudí vychováva deti, ktoré dokážu niekomu takto ublížiť?
  1. Michael Achberger: Lepšie ako diéta? O tomto trende hovoria aj lekári aj tréneri! 14 714
  2. Teodor Pasternák: NAY už nie je „naj“ 13 648
  3. Ivan Čáni: 9. máj 2025 – najhanebneší deň v dejinách Slovenska. 8 683
  4. Matúš Paculík: Podvodníci na Bazoši majú nový trik, zneužívajú pri tom Alzu 8 623
  5. Ján Chomík: Tyran, ktorý nemá páru 8 514
  6. Miroslav Galovič: Marečku, mohol si ostať legendou... (Mikroblog No 20) 8 059
  7. Tadeáš Ďurica: Igor sa vracia 5 094
  8. Jozef Pivarník: Rovnako veľký, ale násobne chudobnejší: Prečo je rozdiel medzi Slovenskom a Švajčiarskom taký priepastný? 4 893
  1. Radko Mačuha: Štyri otázky pre súťažiaceho poslanca Glücka.
  2. Věra Tepličková: Dnes by sme mali byť ticho
  3. Marcel Rebro: Hanbím sa za to, že som Slovák!
  4. Radko Mačuha: Fico atentát prežil, ale Boris Nemcov nie.
  5. Anna Brawne: Všetci môžeme za atentát a šírenie nenávisti, len súdruhovia sú lietadlo..
  6. Věra Tepličková: Ťažký obed je sviňa
  7. Věra Tepličková: Minulý týždeň bradavky, dnes brucho a triesla... postup je celkom jasný
  8. Radko Mačuha: Rozostavali sme Slovensko, hrdo vyhlasuje premiér Fico.
reklama
SkryťZatvoriť reklamu