Malinovo-smotanové pokušenie

Sladký, lákavý, reprezentatívny ale hlavne osviežujúci. Taký je dezert na dnešný deň...

(Zdroj: Isifa)

Malinovo-smotanový pohár
Suroviny na 4 porcie

  • 400 g malín
  • 4 PL malinového likéru
  • 2 PL práškového cukru
  • 3 plátky želatíny
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 balíček vanilínového cukru

Niekoľko malín si odložte bokom na dozdobenie. Plátky želatíny dajte podľa návodu na obale napučať do malého množstva vody. Polovicu malín prelejte likérom a dajte ich spolu s dvomi lyžicami cukru zahrievať. Podľa potreby prilejte trošku sirupu alebo vody. Do teplých, no nie horúcich malín primiešajte napučanú želatínu a zmes vlejte na dno pohárov a nechajte vychladnúť. Smotanu ušľahajte s vanilínovým cukrom do tuha, zvyšné maliny môžete rozmixovať a zapracovať do šľahačky. Malinový krém navrstvite na ovocné želé v pohároch a nechajte v chlade stuhnúť. Pred servírovaním dozdobte poháre malinami a lístkami mäty. Podávajte chladené.

Článok pokračuje pod video reklamou

Tip: Namiesto šľahačky môžete použiť jogurt, puding alebo tvaroh. Dezert môžete vrstviť ale iba v prípade ak pravú želatínu nahradíte tortovým želé, toré tuhne rýchlejšie, alebo i rafinovane predeliť. Stačí ak pripravenú želatínovú hmotu nalejete do pohárov, ktoré podopriete šikmo a necháte stuhnúť. Po pridaní krému máte akoby uhlopriečne predelený dezert, čo ulahodí oku nejednej návšteve...

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  8. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  9. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  10. Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 259
  2. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 11 345
  3. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 11 250
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 602
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 551
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 5 093
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 4 703
  8. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy 4 456
  9. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 440
  10. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 918

Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Ako sa Čina stala hlavným vývozcom do celého sveta

Krajina vyváža tovar v biliónoch eur.

Píše Ivan Mikloš

Keď to príde k nám, budem kričať ako prvý

Ad: Keď Ivan Mikloš stráca cit pre mieru.

AUTORSKÁ STRANA PETRY PROCHÁZKOVEJ

Z Ruska ma vyhnal Putin, z Lidoviek Babiš (píše Petra Procházková)

Obliehanie Babišom som nevydržala.

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Prines, odnes, nezaplať. Čo mi dal rok bez nákupov oblečenia

Ako som objavila Ameriku.

Kariérna poradkyňa: Len dve percentá ľudí nemajú žiaden vrodený talent

Zuzana Záhradníková pomáha ľuďom objaviť ich talent.

Zo speváčky herečkou. Ako sa z Lady Gaga zrodila hviezda

Už viem, že za niečo stojím, tvrdí.