Roláda s tvarohom a malinami
Suroviny na 1 roládu
- 150 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- 5 vajíčok
- 1 ČL prášku do pečiva
Na plnku:
- 300 g jemného tvarohu
- 1 balíček vanilínového cukru
- 2 PL práškového cukru
- citrónová kôra
- 300 g malín
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do penista. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešajte sneh z bielkov. Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 7 - 10 minút. Hotový plát cesta zrolujte ešte za horúca aj s papierom na pečenie do rolády a nechajte vychladnúť. Medzitým vmiešajte do tvarohu vanilínový cukor, práškový cukor a citrónovú kôru. Vychladnutú roládu rozviňte, oddeľte od papiera na pečenie, povrch natrite tvarohovou plnkou, stred vyplňte malinami a znova zrolujte. Pred servírovaním roládu poprášte práškovým cukrom.
Tip: Ak sa vám nedarí roládu správne zrolovať, jednoducho ju prehnite. Nič nepokazíte, ak povrch hotovej rolády dozdobíte bielou čokoládou alebo mandľovými lupienkami.