Jahodové osvieženie
Suroviny na 4 poháre:
- 500 g čerstvých jahôd (môžu byť aj mrazené)
- šťava z limetky
- hnedý cukor
- liter studenej vody alebo sódy
Jahody umyjeme a rozmixujeme, pridáme limetkovú šťavu a vodu alebo sódu. Môžeme dosladiť cukrom a rozmiešame. Hotovú limonádu vychladíme a podávame vo vysokých pohároch.
Uhorkovo – mätová limonáda
Suroviny na 4 poháre:
- veľká uhorka
- vetvička mäty
- šťava z 1-2 citrónov
- liter studenej vody alebo sódy
- 2-3 lyžice hnedého cukru
- ľad
Uhorku ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme. Pridáme lístky mäty, šťavu z citrónov a cukor podľa chuti. Následne zalejeme vodou alebo sódou. Pre chladnejšie osvieženie pridáme ešte niekoľko kociek ľadu.
Mätová citronáda
Suroviny na 4 poháre:
- vetvička mäty
- šťava z 2 citrónov
- liter studenej vody
- 2-3 lyžice hnedého cukru
- ľad
Natrháme lístky mäty, jemne rozdrvíme, pridáme šťavu z citrónov, hnedý cukor a zalejeme vodou. Premiešame, aby sa cukor roztopil. Pridáme kocky ľadu, nalejeme do vysokých pohárov so slamkou a na ozdobu môžeme použiť plátok citrónu.
Náš tip: Hnedý cukor môžeme nahradiť bazovým sirupom, vznikne nám tak chutné bazové mojito. Zaujímavú chuť docielime tiež použitím medu.
Autor: mm