Sladké raňajky podľa šéfkuchára Jara Žídeka

Vyskúšajte špaldové krúpky s jablkami, ryžovú kašu s kokosovým mliekom, nákyp z pšena s jablkami a škoricou alebo ovsenú kašu so sušeným ovocím.

(Zdroj: Tibor Šághy)

Ovsená kaša so sušeným ovocím a orechmi

Suroviny na 4 porciekasa.jpg

  • 120 g ovsených vločiek
  • 4 dl mlieka
  • 1dl vody
  • 120 g sušeného ovocia
  • 40 g medu
  • 40 g vlašských orechov

Do hrnca dáme variť vodu s mliekom, pridáme ovsené vločky a prevaríme. Nakoniec pridáme sušené ovocie podľa chuti, ochutíme medom a posypeme orechmi.

Špaldové krúpky s jablkami, makom a medom

Suroviny na 4 porciespaldove_krupky.jpg

  • 160 g špaldových krúpov
  • 160 g jabĺk
  • 40 g hrozienok
  • 120 g hrozna
  • 40 g medu
  • 20 g mletého maku

Krúpy prepláchneme, dáme do hrnca s vodou a varíme domäkka. Potom krúpy scedíme a zmiešame s pokrájanými jablkami, hrozienkami, hroznom a ochutíme medom a pomletým makom. Podľa chuti môžeme pridať iné ovocie alebo horkú čokoládu.

Ryžová kaša s kokosovým mliekom a medom

Suroviny na 4 porcieryzova_kasa_hlavna.jpg

  • 400 g ryže vo varných vreckách
  • 320 ml mlieka
  • 120 g medu
  • 240 g banánu
  • 8 g škorice

Ryžu vo varných vreckách uvaríme podľa návodu, ale čas skrátime o štvrtinu, pretože ryžu budeme dovárať v mlieku. Počas varenia ryže si v hrnci privedieme do varu mlieko, vsypeme doň čiastočne uvarenú ryžu a za stáleho miešania dovaríme. Ryžu treba stále miešať, aby sa nepripálila. Dochutíme medom a škoricou. Miešame, kým nevychladne a nezhustne. Ryžu si môžeme pripraviť večer a ráno ju zjeme studenú alebo prihrejeme. Môžeme ozdobiť kolieskom banánu.

Nákyp z pšena s jablkami a škoricou

Suroviny na 4 porcienakyp_pseno.jpg

  • 150 ml mlieka
  • 160 ml vody
  • 80 g medu
  • 200 g pšena
  • 200 g jabĺk
  • škorica
  • 20 g orechov
  • 20 g žĺtok
  • 40 g cukru
  • 8 g masla

Do hrnčeka dáme vodu s mliekom a pridáme lyžicu medu, pšeno, ktoré sme predtým sparili horúcou vodou, aby nebolo horké, varíme domäkka. Zatiaľ ošúpeme a nastrúhame jablká, ochutíme škoricou a medom, pridáme orechy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame so pšenom. Zapekaciu misu vymažeme maslom, na dno dáme pšeno, malo by mať kašovitú konzistenciu. Na pšeno dáme jablká a navrch druhú vrstvu pšena. Vložíme do rúry a zapečieme pri 180 ° C približne na 15 minút. Nákyp si môžeme pripraviť deň vopred.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  4. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom
  5. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to
  6. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš
  7. Objavte netušené možnosti nových firemných kreditných kariet
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári
  9. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce
  10. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta
  1. Pivný bar Senica: Miesto, kde objavíte, ako má chutiť pivo
  2. Projekt "Zvýšenie odborných kapacít v oblasti práce s mládežou"
  3. Malé knedličky, veľké dojmy
  4. Volkswagen Golf: Viac, než facelift
  5. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom
  6. Projekt First Lego League podporila Nadácia Pontis
  7. Klienti majú často pocit, že potrebujú spracovať len projekt
  8. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  9. Na bolesti chrbta pomôžu kúpele
  10. 3 úlohy, ktoré vyrieši minerálna vlna najlepšie
  1. Už ste niekedy jedli v garáži? Tá v Trenčíne stojí za to 11 934
  2. Hotovosť, internet či karta? Najbezpečnejšie je platenie mobilom 11 517
  3. Plavba východným Stredomorím so slovenským sprievodcom 7 951
  4. Staré Dobré Mexiko: Už vieme prečo východniari chvália Šariš 6 521
  5. Boj s podvodníkmi stáčajúcimi odometre stojí bazáre státisíce 5 923
  6. Prečo majú Slováci stále radšej hypotéku ako prenájom? 3 690
  7. Bezpečné a prestížne bývanie v Bratislave s novým symbolom mesta 3 488
  8. Najväčšie first moment zľavy končia vo februári 3 348
  9. Volkswagen Golf: Viac, než facelift 2 820
  10. Mäsovýroba Gašparík získala ocenenie Danubius Gastro 2017 2 462

Téma: Recepty Jara Žídeka


Hlavné správy zo Sme.sk

EKONOMIKA

Osem zásadných zmien v hypotékach, ktoré odštartujú od marca

Kto si málo sporí a príliš často mení zamestnanie, dostane o niečo nižší úver ako doteraz.

BRATISLAVA

Bol priekopník – utečenec. Jeho meno zmizlo z novín aj z histórie

Václav Nedomanský má zo svetových šampionátov deväť medailí.

Neprehliadnite tiež

Ako dopriať telu láskyplnú starostlivosť a nadviazať s ním vzťah

V kolobehu rôznorodých podnetov človek ľahko stráca kontakt sám so sebou.

Spánok v podprsenke – áno či nie?

Odporcovia z radov odborníkov argumentujú negatívnym dopadom na zdravie.

Módu na Brit Awards ovládla stávka na istotu, hviezdy zabudli experimentovať

Speváčky, hudobníčky a modelky sa na odovzdávaní cien najlepšej britskej hudby odeli najmä do tmavších farieb.

Modelka visela z mrakodrapu bez istenia, skončila na polícii

Ruská hviezda z Instagramu Viki Odintcova v Dubaji predviedla extrémny kúsok pre efektné fotografie, argumentovala tým, že chcela poukázať na zlú zabezpečenosť budovy.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop