Sladké raňajky podľa šéfkuchára Jara Žídeka

Vyskúšajte špaldové krúpky s jablkami, ryžovú kašu s kokosovým mliekom, nákyp z pšena s jablkami a škoricou alebo ovsenú kašu so sušeným ovocím.

(Zdroj: Tibor Šághy)

Ovsená kaša so sušeným ovocím a orechmi

Suroviny na 4 porciekasa.jpg

  • 120 g ovsených vločiek
  • 4 dl mlieka
  • 1dl vody
  • 120 g sušeného ovocia
  • 40 g medu
  • 40 g vlašských orechov

Do hrnca dáme variť vodu s mliekom, pridáme ovsené vločky a prevaríme. Nakoniec pridáme sušené ovocie podľa chuti, ochutíme medom a posypeme orechmi.

Špaldové krúpky s jablkami, makom a medom

Suroviny na 4 porciespaldove_krupky.jpg

  • 160 g špaldových krúpov
  • 160 g jabĺk
  • 40 g hrozienok
  • 120 g hrozna
  • 40 g medu
  • 20 g mletého maku

Krúpy prepláchneme, dáme do hrnca s vodou a varíme domäkka. Potom krúpy scedíme a zmiešame s pokrájanými jablkami, hrozienkami, hroznom a ochutíme medom a pomletým makom. Podľa chuti môžeme pridať iné ovocie alebo horkú čokoládu.

Ryžová kaša s kokosovým mliekom a medom

Suroviny na 4 porcieryzova_kasa_hlavna.jpg

  • 400 g ryže vo varných vreckách
  • 320 ml mlieka
  • 120 g medu
  • 240 g banánu
  • 8 g škorice

Ryžu vo varných vreckách uvaríme podľa návodu, ale čas skrátime o štvrtinu, pretože ryžu budeme dovárať v mlieku. Počas varenia ryže si v hrnci privedieme do varu mlieko, vsypeme doň čiastočne uvarenú ryžu a za stáleho miešania dovaríme. Ryžu treba stále miešať, aby sa nepripálila. Dochutíme medom a škoricou. Miešame, kým nevychladne a nezhustne. Ryžu si môžeme pripraviť večer a ráno ju zjeme studenú alebo prihrejeme. Môžeme ozdobiť kolieskom banánu.

Nákyp z pšena s jablkami a škoricou

Suroviny na 4 porcienakyp_pseno.jpg

  • 150 ml mlieka
  • 160 ml vody
  • 80 g medu
  • 200 g pšena
  • 200 g jabĺk
  • škorica
  • 20 g orechov
  • 20 g žĺtok
  • 40 g cukru
  • 8 g masla

Do hrnčeka dáme vodu s mliekom a pridáme lyžicu medu, pšeno, ktoré sme predtým sparili horúcou vodou, aby nebolo horké, varíme domäkka. Zatiaľ ošúpeme a nastrúhame jablká, ochutíme škoricou a medom, pridáme orechy. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame so pšenom. Zapekaciu misu vymažeme maslom, na dno dáme pšeno, malo by mať kašovitú konzistenciu. Na pšeno dáme jablká a navrch druhú vrstvu pšena. Vložíme do rúry a zapečieme pri 180 ° C približne na 15 minút. Nákyp si môžeme pripraviť deň vopred.

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  8. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl?
  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  3. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  7. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  10. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  1. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 5 944
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 4 635
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 4 093
  4. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 3 421
  5. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 3 009
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 045
  7. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 582
  8. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 564
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 081
  10. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM® 660

Téma: Recepty Jara Žídeka


Hlavné správy zo Sme.sk

ŠPORT

Tour bola bez Sagana nudná, no ponúkla aj nový objav

Vybrali sme päť najzaujímavejších momentov z tohtoročnej Tour de France.

PLUS

Spievajúci dom týral operou celú ulicu

Je to najabsurdnejší susedský spor, ktorý sa na Slovensku odohral.

KULTÚRA

Zomrel Štefan Nosáľ, zakladateľ a dlhoročný vedúci Lúčnice

Štefan Nosáľ ostane navždy s nami, odkazujú členovia Lúčnice.

KOMENTÁRE

Nemému Dankovi ani vlastná hovorkyňa nerozumie

Problém je v samotnej SNS a v jej softvéri.

Neprehliadnite tiež

Pätnásť filmov, ktoré by mala vidieť každá žena

Každý film si nájde svojho fanúšika, niektoré sú zamerané na ženy, aby ich inšpirovali, varovali alebo zabavili.

Na výlete v košickom regióne: Ktoré miesta by ste mali navštíviť?

Košický región ponúka množstvo turistických zaujímavostí.

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

Prinášame rozhovor s netradičnou šperkárkou Evou Vokounovou, plavkovú módu aj cestovanie.

Šperkárka Eva Vokounová vyrába netradičné záušnice ako jediná v Európe

Rada dodáva ženám sebavedomie, chýba jej na nich ženskosť.