Ovocné rezy
Suroviny na viac porcií
- 400 g polohrubej múky
- 300 g kryštálového cukru
- 2 vajíčka
- balíček prášku do pečiva
- 150 ml oleja
- 300 ml pomarančovej malinovky
- 250 ml kyslej smotany
- ovocie podľa chuti a sezóny
- tortové želé
- tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu
V miske zmiešajte múku, cukor a prášok do pečiva. Prilejte bublinkovú malinovku a varechou premiešajte. Nakoniec primiešajte vajíčka a olej. Cesto nie je potrebné premiešavať elektrickým šľahačom, stačí ručne. Hotové cesto vylejte na vymastený a vysypaný plech a pečte na 190 stupňoch približne 25 minút. Po vychladnutí potrite piškótu kyslou smotanou, na ňu naukladajte ovocie a všetko zalejte tortovým želé.
Tip: Tortové želé pripravte podľa návodu na obale. Namiesto vody však môžete siahnuť po sladkej kompótovej šťave alebo džúse. Kyslá smotana v zákusku pôsobí osviežujúco, ak chcete pridajte do nej trochu kryštálového alebo vanilínového cukru.