Trená torta s tvarohom
Suroviny na 4 -6 porcií
Na korpusy:
- 400 g krupicového cukru
- 400 g zmäknutého masla
- 6 vajíčok
- 400 g hladkej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 4 PL mlieka
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 2 okrúhle tortové formy
- tuk a polohrubá múka na vymazanie a vysypanie foriem
Na tvarohovo-šľahačkový krém:
- 600 g jemného tvarohu
- 400 ml šľahačkovej smotany
- 2 balíčky vanilínového cukru
- 2-4 PL práškového cukru
- 2 balíčky stužovača
- čerstvé ovocie podľa chuti (maliny, jahody...)
Rúru predhrejte na 190 stupňov. Zmäknuté maslo vymiešajte varechou dohladka s krupicovým a vanilínovým cukrom, po jednom pridávajte vajíčka, po lyžičkách mlieko a nakoniec zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdeľte na polovicu a naplňte ním vymastené a múkou vysypané formy. Upečte dozlatista. Za tepla korpusy vyklopte a po vychladnutí prerežte, čím dostanete 4 rovnaké pláty. Ak ste si neistí rovným rezom, upečte postupne 4 korpusy zvlášť. Šľahačku vyšľahajte s vanilínovými cukrami a stužovačmi dotuha a odložte do chladničky. Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom podľa chuti. Nakoniec obidve plnky spojte do jedného krému a natierajte ním každé poschodie torty, spolu s ovocným zdobením.
Tip: Jedinečnú chuť tejto torty môžete ešte viac umocniť, ak polovicu šľahačky nahradíte hustým kokosovým mliekom.