Trená torta s tvarohom

Žiadna letná oslava sa nezaobíde bez sviežej torty.

(Zdroj: Isifa)

Trená torta s tvarohom
Suroviny na 4 -6 porcií

Na korpusy:

  • 400 g krupicového cukru
  • 400 g zmäknutého masla
  • 6 vajíčok
  • 400 g hladkej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 4 PL mlieka
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 2 okrúhle tortové formy
  • tuk a polohrubá múka na vymazanie a vysypanie foriem

Na tvarohovo-šľahačkový krém:

  • 600 g jemného tvarohu
  • 400 ml šľahačkovej smotany
  • 2 balíčky vanilínového cukru
  • 2-4 PL práškového cukru
  • 2 balíčky stužovača
  • čerstvé ovocie podľa chuti (maliny, jahody...)

Rúru predhrejte na 190 stupňov. Zmäknuté maslo vymiešajte varechou dohladka s krupicovým a vanilínovým cukrom, po jednom pridávajte vajíčka, po lyžičkách mlieko a nakoniec zapracujte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdeľte na polovicu a naplňte ním vymastené a múkou vysypané formy. Upečte dozlatista. Za tepla korpusy vyklopte a po vychladnutí prerežte, čím dostanete 4 rovnaké pláty. Ak ste si neistí rovným rezom, upečte postupne 4 korpusy zvlášť. Šľahačku vyšľahajte s vanilínovými cukrami a stužovačmi dotuha a odložte do chladničky. Tvaroh zmiešajte s práškovým cukrom podľa chuti. Nakoniec obidve plnky spojte do jedného krému a natierajte ním každé poschodie torty, spolu s ovocným zdobením.

Tip: Jedinečnú chuť tejto torty môžete ešte viac umocniť, ak polovicu šľahačky nahradíte hustým kokosovým mliekom.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  2. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!
  3. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  4. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  5. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  6. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  7. Spoločenská zodpovednosť je súčasťou podnikania
  8. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu
  10. EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!
  1. S mobil bankingom nosíte banku vo vrecku
  2. Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?
  3. Deti z Kľušova už vedia zachraňovať životy
  4. Vyberáme správny názov firmy
  5. Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?
  6. 4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania
  7. Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby
  8. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka!
  9. 4 mýty o minerálnej vlne, ktorým by ste nemali veriť
  10. Stavebná fakulta STU na dňoch kariérneho poradenstva
  1. Dvaja Slováci dokázali zázrak. Ich listy chcú po celom svete 33 879
  2. Kde robia v Bratislave najlepšiu kávu? Vybrali sme 6 kaviarní 25 529
  3. Platíte si poistenie domova zbytočne? 21 430
  4. Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte! 14 175
  5. Hodnotenie profesionála: Dovolenka na Seycheloch 10 919
  6. Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať? 5 106
  7. Psychológ varuje rodičov: Nesnažte sa byť dokonalými 5 089
  8. Volkswagen T-Cross má z každého niečo 3 682
  9. Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu 3 258
  10. Boli ste v Novembri 89 na námestí? Patrí vám verejná vďaka! 3 161

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Chceli sme hovoriť s Vaľovou, poslala na nás políciu

Vaľovej prehrala voľby arogancia, hovoria Humenčania.

Dobré ráno

Dobré ráno: Začala sa vojna o vplyv v polícii

Ako to dnes vyzerá v slovenskej polícii.

Stĺpček Jakuba Fila

Fico útokom na Lajčáka píli konár sám pod sebou

Poslanec Fico potrebuje prezidenta alebo percentá.

DOMOV

Štefanova už našli, eskortovali ho do väzenia

Trest jedenásť rokov a deväť rokov dostali bývalí politici za kauzu nástenka.

Neprehliadnite tiež

Zimný trend číslo jeden: Káro a tartan menia farbu

Aj túto sezónu sú stredobodom pozornosti.