Rybacie guľky s čili omáčkou

Vyskúšajte aj vy zaujímavé pikantné rybacie jednohubky.

Rybacie guľky s čili omáčkou
Suroviny na 4 porcie

  • 500 g mäsa z ľubovoľnej morskej ryby
  • 3 staršie rožky
  • 3 vajíčka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • soľ, mleté čierne korenie
  • nasekaná petržlenová vňať
  • strúhanka
  • 1 - 2 PL oleja
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 100 ml mlieka

Na čili omáčku:

  • 3 čili papričky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL octu
  • 3 PL cukru
  • 120 ml vody
  • štipka soli
  • 1 ČL zemiakového škrobu

Obrané mäso z rýb pomeľte na mäsovom mlynčeku. Ak použijete mrazené filé kocky bez kostí, môžete ich po rozmrazení najemno nasekať sekacími nožmi v robote. Hmotu vo väčšej miske zmiešajte s nakrájanými a v mlieku namočenými rožkami, vajíčkami, nadrobno pokrájanou cibuľou, prelisovaným cesnakom, nasekanou petržlenovou vňaťou, soľou, korením, citrónovou šťavou a podľa potreby prisypte strúhanku, kým nevznikne kompaktná hmota. Naolejovanými rukami tvarujte z hmoty guľky, ktoré pripravte v pare alebo upečte na vymastenom plechu do zlatista. Medzitým v malom hrnci rozohrejte polovicu vody, pridajte prelisovaný cesnak, nasekané čili papričky, ocot, cukor a zmes krátko povarte. V druhej polovici vody rozmiešajte škrobový prášok, vlejte do omáčky, nechajte prevrieť a odstavte. Podľa chuti doplňte soľ alebo cukor. Guľky alebo placky servírujte s čili omáčkou.

Článok pokračuje pod video reklamou

Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk

losos.jpg sardinky.jpg losos.jpg
Losos s citrónovou penou Sardinky s omáčkou salsa Grilovaný losos so špenátom

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 33 674
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 22 327
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 806
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 12 267
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 235
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 666
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 4 987
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 581
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 754
  10. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku 2 359

Hlavné správy zo Sme.sk

Neprehliadnite tiež

Zuzana Smatanová: Pred koncertami v sebe občas musím zobudiť extroverta

Speváčka po rokoch príprav vydala nový album.

Začnem od zajtra: Čo robiť, keď chýba motivácia k pohybu

Dobrý pocit zo športu dosiahnete ľahšie, ako si myslíte.

Keď varí muž: Streetfood na mastnom papieri je hit. Právom?

Cez týždeň jedzte, čo chcete, ale v sobotu si uvarte zložité jedlo.