Domáca paštéta

Milujete nátierky a paštéty? Nebojte sa pripraviť si doma lahodnú paštétu bez konzervačných látok...

(Zdroj: Isifa)

Domáca paštéta
Suroviny na 4 porcie

  • 200 g kuracích pečení
  • 1 menšia cibuľa
  • 100 g kuracích pŕs
  • 150 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g masla alebo masti
  • 25 ml koňaku
  • mandle
  • soľ, mleté čierne korenie
  • nastrúhaný muškátový oriešok
  • sušený rozmarín

Kuracie pečienky a mäso umyte, dočistite, pokrájajte a vložte na chvíľku do mrazničky. Cibuľu pokrájajte na malé kocky a orestujte na polovici masla, na konci opekania pridajte nasekané mandle a odstavte. Stuhnuté pečienky a mäso najemno rozmixujte v robote. Pridajte koňak, soľ, korenie, muškátový oriešok, sušený rozmarín, vychladnutú cibuľu s mandľami a nakoniec prilejte šľahačku. Premixujte a vzniknutú hladkú hmotu preložte do maslom vymastených zapekacích mištičiek. Misky zakryte pokrievkou alebo alobalom, naukladajte do hlbokého plechu s vodou a vložte do rúry predhriatej na 175 stupňov. Pečte 50 – 60 minút. Paštétu nechajte vychladnúť a potom ju zalejte troškou roztopeného masla alebo masti a dozdobte sušeným jablkom alebo bobkovým listom. Servírujte na čerstvom alebo na opekanom chlebe spolu s kyslými uhorkami alebo figami podľa chuti.

Tip: V jesennej sezóne môžete kuracie pečienky nahradiť za kačacie a husacie, práve tie dodajú paštéte silnejšiu a jemnejšiu chuť zároveň. Ak chcete, aby bola paštéta ešte jemnejšia, namočte pečienky na niekoľko hodín do mlieka.

Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk

maslova.jpg tvarohova.jpg fazulova.jpg
Slané karamelové maslo Tvarohová nátierka so žeruchou Fazuľová nátierka

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 21 822
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 11 039
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 583
  4. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 3 173
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 143
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 096
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 620
  8. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 433
  9. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 309
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 194

Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Slobodné a rozvedené matky sú moderné vdovy, tvrdia Kotlebovci

Kotlebovci cielia na zraniteľné skupiny s najväčšími finančnými problémami.

PLUS

Kto bol záhadný génius Jan Blažej Santini, staviteľ barokovej gotiky

Pompéznosť, lesk a gestá vyvažovala zanietená zbožnosť. Do Čiech ju priniesol velikán dávnej architektúry.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.