Zeleninovo-rybacie fašírky
Suroviny na 4 porcie
- 300 g tresky
- 2 vajíčka
- 100 g polohrubej múky
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 jarné cibuľky
- 1 menší pór
- nasekaná petržlenová vňať
- soľ, mleté biele korenie
- strúhanka
- olej
Filet z tresky najemno nasekajte v kuchynskom robote. Pridajte petržlenovú vňať, cibuľky a pór. Masu ochuťte soľou, bielym korením, prelisovaným cesnakom a podľa chuti i výraznejšími bylinkami. Hmotu premiešajte spolu s vajíčkami, múkou a podľa potreby pridajte trochu strúhanky. Cesto rozdeľte na štyri časti, alebo z neho rukami odtŕhajte menšie guľky, ktoré vytvarujte na fašírky. Tie obaľte v strúhanke a opražte z oboch strán dozlatista. Servírujte s chlebom, nakladanou zeleninou alebo výrazných dipom.
Tip: Na fašírky môžete využiť i pečenú rybu. Nič nepokazíte ani tuniakom z konzervy. Namiesto múky môžete fašírky zahustiť nasekanými ovsenými vločkami alebo časť ryby nahradiť vareným zemiakom.
Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk