Netradičné vrstvené palacinky
Suroviny na 4 porcie
Na palacinky:
- 600 ml mlieka
- 3 vajíčka
- 300 g polohrubej múky
- štipka soli
- PL cukru
- olej
Podľa chuti:
- džem
- javorový sirup
- med
- melasa
- drobné ovocie, orechy
- puding
- topping
- čokoláda
- orechy
Mlieko, vajíčka, cukor a štipku soli rozšľahajte. Za stáleho šľahania pridávajte preosiatu múku a hotové jemné cesto odložte na chvíľku do chladničky. Medzitým si podľa chuti pripravte puding alebo karamel. Z cesta upečte tenké palacinky. Hotové ich vrstvite na seba a každé poschodie potrite inou plnkou. Nakoniec poschodie dozdobte ovocím, orechmi a polevou. Celú „tortu“ rozkrojte na štyri porcie a servírujte.
Tip: Palacinková torta je príjemnou obmenou klasických zrolovaných alebo zapekaných palaciniek. Každý si nájde v tej svojej vrstve obľúbenú chuť. Ak sa rozhodnete pripraviť takúto pochúťku svojim deťom na oslavu, nezabudnite na vrstvy orieškovo-čokoládovej nátierky a výzdobu z lentiliek či želé cukríkov...