Mrkvovo-jablkové mafiny s lahodným krémom
Suroviny na 12-16 kusov
- 200 g hladkej múky
- 3 vajíčka
- 130 g masla
- 1 balíček prášku do pečiva
- 180 g hnedého cukru
- 120 g nastrúhanej mrkvy
- 1-2 nastrúhané jablká
- Plech a košíčky na mafiny
Na krém:
- 120 g masla
- 120 g práškového cukru
- kôra z jedného pomaranča
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Maslo s cukrom vymiešajte, pridajte vajíčka, nastrúhanú mrkvu a jablká a nakoniec primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Papierovými košíčkami vyplňte plech na mafiny, košíčky naplňte do trištvrte cestom a pečte približne 30 minút. Po vybratí nechajte vychladnúť. Medzitým vymiešajte dohladka maslo s cukrom, pridajte pomarančovú kôru, naplňte do cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou a dozdobte hotové mafiny.
Tip: Cesto je vďaka mrkve a jablkám šťavnaté. Ak z mafinov pri pečení rýchlo uniká para, môžu sa popraskať. Preto nepekný povrch ukryje lahodný krém. Šikovnejšie gazdinky, môžu na krém vyrobiť malé marcipánové mrkvičky alebo jabĺčka.
Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk