Polievka z morských plodov
Suroviny na 4 porcie
- 250 g morských plodov
- 60 g masla
- 2 cibule
- štipka mletej sladkej papriky
- 1 - 2 PL hladkej múky
- 800 ml zeleninového alebo rybieho vývaru
- 250 ml bieleho vína
- 100 g filetu z tresky
- soľ, mleté čierne korenie
- 120 ml šľahačkovej smotany
- 2 žĺtky
- nasekaná vňať koriandra alebo petržlenu
Čerstvé morské plody dobre umyte a vytrieďte. Nezaškodí, ak ich prepláchnete vriacou vodou. Vo väčšom hrnci rozpustite maslo a urestujte na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu. Poprášte paprikou, múkou, rozmiešajte, zalejte vývarom a priveďte do varu. Prilejte víno, premyté morské plody, na kocky pokrájaný filet, dochuťte soľou a korením a varte približne 10 minút. Po dovarení polievku odstavte a vlejte do nej smotanu s rozmiešanými žĺtkami. Premiešajte, podľa potreby zahrejte, dozdobte nasekanou vňaťou koriandra alebo petržlenu a servírujte s čerstvým chlebom.
Tip: Na tanieroch môžete polievku dochutiť nastrúhaným muškátovým orieškom alebo prelisovaným cesnakom. Polievka získa indický nádych, ak mletú papriku vymeníte za karí korenie a smotanu za kokosové mlieko.
Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk