SME

Voňavé „mini“ mazance

Aj keď sú sviatky plné pečenia za nami, nič nám nebráni v tom, aby sme si dopriali sladké raňajky...

(Zdroj: Isifa)


Voňavé „mini“ mazance
Suroviny na 16 kusov

  • 550 g hladkej múky
  • 2 ČL mletého nového korenia
  • 1 ČL mletej škorice
  • 50 g kryštálového cukru
  • 10 g sušeného droždia
  • 100 g vychladeného masla
  • 100 g namočených hrozienok
  • 200-250 ml teplého mlieka
  • olej na vymastenie plechu

Na glazúru:

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

  • 3 PL vody
  • PL kryštálového cukru

Na ozdobné kríže:

  • 35 g práškového cukru
  • 1 PL mlieka

Vo väčšej miske zmiešajte múku, nové korenie, škoricu, cukor a sušené droždie. Pridajte nastrúhané maslo a prstami mieste, kým sa maslo neobalí múkou a nevznikne drobivá hmota. Pridajte namočené hrozienka a postupne dolievajte teplé mlieko a vypracujte cesto. Poprášte ho trochou múky a nechajte dobre vykysnúť. Z pripraveného cesta vytvarujte bochník a rozrežte ho na 4 časti. Z nich urobte menšie bochníčky a tiež ich prerežte na 4 časti. Dostanete 16 malých bochníčkov. Tie naukladajte na vymastený plech tak, aby sa nedotýkali a nechajte aspoň 15 minút podkysnúť. Medzitým zohrejte vodu a rozpustite v nej cukor na glazúru. Rúru predhrejte na 190 stupňov, bochníčky v strede narežte do kríža ako veľký mazanec a potrite glazúrou. Pečte do zlatista 15-20 minút. Hotové mazance dozdobte cukrovou polevou.

SkryťVypnúť reklamu

Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk

ovocny_kolac.jpg mrkvacik.jpg cookies.jpg
Ovocný koláč Mrkváčik Čokoládové cookies

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 451
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 590
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 365
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 296
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 567
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 253
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 516
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 510
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu