SME
Štvrtok, 21. január, 2021 | Meniny má VincentKrížovkyKrížovky
VEĽKONOČNÝ ŠPECIÁL

Aby bola Veľká noc chutná ako koláče

Tak ako pečieme pre blízkych veľkonočné pečivo, tak s láskou zdobíme interiér. Použiť vajcia, králiky alebo kuriatka a pierka?

Tradičné figúrky považujú súčasné trendy len za odrazový mostík. Veľkonočné témy sa odvíjajú od stolovania a ponúkaného menu. Ide doslova o štyri príbehy, ktoré hovoria jazykom farieb, štýlu a fantázie, pričom spájajú umenie cukrárske, dekoračné a kvetinárske.

Kvetinová slávnosť

Originálne, grafické, maľované aj obrázky kvetín sa objavujú na tradičnom porceláne, prestieraní aj dekoratívnych prvkoch. Nápady čerpajú z módnych trendov a uplatňujú sa v kuchyni, jedálni aj v kúpeľni či na obľúbených vencoch.

kvetinove1_490.jpg

kvetinove2_490.jpg

Figurálne ozdoby

Zajačiky, vajíčka, motýliky a kuriatka majú tradičnú veľkonočnú symboliku, ale dávajte pozor, aby ste pri aplikácii veľkonočných doplnkov nemixovali dokopy rôzne štýly a farby.

figuralne1_490.jpg

figuralne2_490.jpg

Prírodný minimalizmus

Mix farieb a materiálov z prírody sú dekoračným umením nastávajúcej jari. Postačí biele porcelánové alebo keramické stolovanie, priehľadné sklené vázy s vetvičkami, jarné cibuľoviny, čerstvé vŕbové prúty a pár vajíčok.

prirodne1_490.jpg

Detské radosti

Zo sviatočne prestretého stola deti nemajú také potešenie ako z pestrých farieb. K takému štýlu patria vlastnoručne vyrobené figúrky, kreslené veľkonočné motívy a o trochu viac ozdôb, než lahodí oku dospelého.

detske1_490.jpg

detske2_490.jpg

Viac inšpirácií na výzdobu svojho bytu nájdete v našej fotogalérii:

Ďalšie nápady na veľkonočné dekorácie a stolovanie nájdete v príspevku Jar ako hlavné menu.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  3. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  4. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  5. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  6. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  7. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  8. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  9. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  10. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  1. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  2. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  3. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  7. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  8. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  9. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  10. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 31 569
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 29 420
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 12 989
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 10 278
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 9 387
  6. Ohlúpli sme počas Covid roka? 8 021
  7. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 640
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 798
  9. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 489
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom? 4 898
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Stĺpček Osmelené

Chronické diagnózy menia život aj vzťahy

Sami seba sa pýtate - nebudem pre toho druhého bremenom?

Michaela Žureková

Vaše oblečenie môže znečisťovať aj Arktídu. Ako tomu pri praní zabrániť?

Tipy, ako obmedziť uvoľňovanie mikroplastov pri praní.

Ilustračné foto.

Desať fašiangových receptov na šišky a fánky

Fašiangy sú, čo sa jedál týka, obdobím smažených sladkostí.