Na veľkonočné pečenie treba pripraviť aj rúru

Veľká noc je obdobím, v ktorom býva rúra naplno využitým spotrebičom. Aby gastronomický nápor vydržala, je vhodné myslieť na jej údržbu.

Ilustračné foto

Veľká noc je obdobím, v ktorom býva rúra naplno využitým spotrebičom. Aby gastronomický nápor vydržala, je vhodné myslieť na jej údržbu.

Pred intenzívnym používaním kuchynskej rúry sa preto treba najprv presvedčiť, či na jej povrchoch neostali zvyšky potravín. Po viacnásobnom vystavení teplotám nad 150 stupňov sa odstraňujú zložitejšie.

Pri čistení rúry sa odlišujú tri typy povrchov, ktorým treba venovať rozdielnu starostlivosť. Vonkajšia čelná strana sa utiera mäkkou handričkou a umývacím roztokom z teplej vody a bežného prípravku na čistenie. Vnútorný priestor rúry sa odporúča čistiť po každom použití, prípadne kým nie sú fľaky ešte pripálené. Pri tomto povrchu je na ťažšie odstrániteľné nečistoty vhodné používať špeciálne prostriedky na čistenie rúr a grilov. Po čistení treba spotrebič utrieť, nechať vyschnúť a vyvetrať. Nemali by sme zabúdať ani na rošt, zásuvnú mriežku a plech na pečenie.

Článok pokračuje pod video reklamou

Osobitým prípadom býva sklo na dvierkach rúry. Pri pečení sa zvykne znečistiť fŕkajúcim tukom či šťavou, ale pri čistení pripálených škvŕn nie je vhodné používať abrazívne prostriedky, pretože by sa sklo mohlo poškriabať. Na jeho čistenie sú vhodné prípravky na báze slabých kyselín, prípadne prírodné prostriedky, akými sú ocot alebo citrón.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  2. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  3. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  4. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  5. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  6. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  7. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  8. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. Prijatie delegácie z Kyjevskej národnej ekonomickej univerzity
  2. Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky
  3. Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon
  4. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  5. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  6. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  7. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  8. Company´s autumn in the High Tatras
  9. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  10. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 33 095
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 28 721
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 18 020
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 470
  5. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 653
  6. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 113
  7. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 495
  8. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy 4 258
  9. Zuzana Žirková: Šport v meste je v polčase rozpadu 4 238
  10. Z lesa si našla cestu do útulku, na nový domov ale stále čaká 4 121

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Posúvali mu operáciu, dal vraj lekárovi peniaze a išiel hneď

Lekár odmieta, že by od pacienta zobral peniaze za uprednostnenie.

EKONOMIKA

Ako kočnerovci ukradli Technopol a súd im pomáhal

Zo súdu zmizlo tristo strán súdneho spisu, bude to vyšetrovať polícia.

Neprehliadnite tiež

Osem spôsobov, ako treba na jeseň zmeniť starostlivosť o pokožku

Krok číslo jeden: kúpte si zvlhčovač ovzdušia.