Veľká noc je obdobím, v ktorom býva rúra naplno využitým spotrebičom. Aby gastronomický nápor vydržala, je vhodné myslieť na jej údržbu.
Pred intenzívnym používaním kuchynskej rúry sa preto treba najprv presvedčiť, či na jej povrchoch neostali zvyšky potravín. Po viacnásobnom vystavení teplotám nad 150 stupňov sa odstraňujú zložitejšie.
Pri čistení rúry sa odlišujú tri typy povrchov, ktorým treba venovať rozdielnu starostlivosť. Vonkajšia čelná strana sa utiera mäkkou handričkou a umývacím roztokom z teplej vody a bežného prípravku na čistenie. Vnútorný priestor rúry sa odporúča čistiť po každom použití, prípadne kým nie sú fľaky ešte pripálené. Pri tomto povrchu je na ťažšie odstrániteľné nečistoty vhodné používať špeciálne prostriedky na čistenie rúr a grilov. Po čistení treba spotrebič utrieť, nechať vyschnúť a vyvetrať. Nemali by sme zabúdať ani na rošt, zásuvnú mriežku a plech na pečenie.
Osobitým prípadom býva sklo na dvierkach rúry. Pri pečení sa zvykne znečistiť fŕkajúcim tukom či šťavou, ale pri čistení pripálených škvŕn nie je vhodné používať abrazívne prostriedky, pretože by sa sklo mohlo poškriabať. Na jeho čistenie sú vhodné prípravky na báze slabých kyselín, prípadne prírodné prostriedky, akými sú ocot alebo citrón.