Dezerty pre maškrtné jazýčky

Ako to vyzerá, keď sa snúbi krása s chuťou? Vyskúšajte naše nevšedné dezerty z rúry, ktoré urobia i z neskúsenej kuchárky zdatnú cukrárku...

(Zdroj: Isifa)

Ako to vyzerá, keď sa snúbi krása s chuťou? Vyskúšajte naše nevšedné dezerty z rúry, ktoré urobia i z neskúsenej kuchárky zdatnú cukrárku...

Trené mini bábovky s malinami
Suroviny na 4 porcie

  • 75 g zmäknutého masla
  • 75 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 2 vajíčka
  • 150 polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 125 ml mlieka
  • 75 g mrazených malín
  • 4 PL malinového džemu
  • tuk a múka na vymazanie a vysypanie formičiek

Zmäknuté maslo vymiešajte vareškou dohladka s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne, po jednom, vmiešavajte žĺtky a striedavo primiešavajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Nakoniec zľahka primiešajte sneh z bielkov. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Tukom a múkou vymažte a vysypte štyri šálky alebo formičky, na dná rozdeľte rovnomerne čiastočne rozmrazené maliny a džem. Na ovocie navrstvite po lyžičkách hladké cesto, formičky naukladajte do plechu na pečenie naplneného horúcou vodou a vložte ho do rúry. Pečte 30 - 40 minút. Hotové bábovky vyklopte a dozdobte práškovým cukrom a malinami.

Tip: Či je cesto prepečené, vyskúšajte pomocou drevenej špajdle. Ak je v strede surové a na vrchu už prihára, prikryte ho alobalom. Tento recept môžete pripravovať i v parnej rúre.


Ryžový nákyp s malinovým sirupom a pusinkami
Suroviny na 4 porcie

  • 130 g guľatozrnnej ryže
  • 500 ml mlieka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 100 g mrazených malín
  • 150 ml malinového sirupu
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 3 žĺtky

Na snehové pusinky:

  • 150 g krupicového cukru
  • 3 bielky
  • 2 PL citrónovej šťavy

Ryžu dobre premyte. V hrnci ju zmiešajte s mliekom, priveďte do varu a stiahnite plameň. Za občasného premiešania varte približne 20 - 30 minút, kým nie je ryža mäkká. Nakoniec pridajte do ryže cukor, premiešajte, kým sa nerozpustí, a odstavte. Medzitým rozmixujte mrazené maliny s malinovým sirupom. Žĺtky vidličkou rozšľahajte so smotanou a vmiešajte ich do napoly vychladnutej ryže. Tú rozdeľte do štyroch zapekacích misiek alebo šálok, do stredu každej porcie urobte jamku a vlejte tam za lyžicu malinovej zmesi. Rúru predhrejte na 150 stupňov. Nakoniec vyšľahajte bielky na sneh, pridajte cukor a citrónovú šťavu, ušľahajte dotuha sneh a za pomoci cukrárenského vrecka s ozdobnou špičkou naneste na jednotlivé porcie niekoľko pusiniek. Nákyp pečte približne 15 - 20 minút, kým pusinky nechytia zlatistý nádych. Servírujte preliate zvyšnou malinovou zmesou.


Kokosovo-citrusový nákyp
Suroviny na 4 porcie

  • 100 g kryštálového cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 80 g masla
  • 60 ml mlieka
  • 1 vajíčko
  • 2 limetky
  • tuk a múka na vymazanie a vysypanie misky

Na omáčku:

  • 250 ml vriacej vody
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 PL limetkovej šťavy
  • 2 PL citrónovej šťavy

Rúru predhrejte na 160 stupňov. V miske zmiešajte cukor, múku, prášok do pečiva a strúhaný kokos. V rajnici rozpustite maslo, pridajte mlieko, vajíčko, kôru a šťavu z dobre umytých limetiek. Tekutú zmes vmiešajte do sypkej a hotové cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej misy. Vo vriacej vode rozpustite cukor, primiešajte limetkovú a citrónovú šťavu a opatrne po lyžiciach polievajte cesto omáčkou. Pečte približne 30 minút. Pred servírovaním šťavnatý nákyp dozdobte citrónovou kôrou a práškovým cukrom.


Čokoládovo-pistáciový chlebíček
Suroviny na 4 - 6 porcií

  • 200 g čokolády na varenie
  • 200 g masla
  • 4 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 75 g hladkej múky
  • 125 g najemno nasekaných pistácií (lieskovce, mandle, vlašské orechy...)
  • tuk a múka na vymazanie a vysypanie formy

Čokoládu rozpustite spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Vajíčka ušľahajte s cukrom dohladka a postupne k nim zašľahávajte čokoládovú hmotu. Nakoniec pomaly primiešajte múku a nasekané pistácie. Hladké cesto vylejte do vymazanej a múkou vysypanej formy na biskupský chlebíček. Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Pečte približne 30 minút. Hotový chlebíček vyklopte a dozdobte práškovým cukrom, čokoládovou polevou alebo ho servírujte s ovocím, zmrzlinou či šľahačkou. Pred servírovaním rozkrájajte.

Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk

tiramisu.png puding.png pena.png
Falošné Tiramisu Domáci puding Toblerone pena

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako financovať obnovu bytového domu v 2017
  2. Zvažujete nové auto? Namiesto platenia celej sumy skúste paušál
  3. Prežil som autonehodu. Teraz som vďačný za každý deň
  4. Dvojnásobný šampión v rozhovore o ceste, ktorá mu priniesla zisk
  5. Cestou - necestou
  6. Premier Club Nitra: Výborne čapovanú Plzeň hľadajte v centre
  7. Päť tipov na dovolenku počas Veľkej noci
  8. Slováci čoskoro lídrami vo využívaní inteligentných domácností
  9. Kĺby starnú s nami. S týmito radami ich udržíte fit čo najdlhšie
  10. Zábavný aj sebavedomý
  1. Pozvánka na 4. ročník International Week na EU v Bratislave
  2. Poradňa: Ako používať peniaze banky aj bez pôžičky
  3. Konferencia Fakulty informatiky PEVŠ má rečníkov z celého sveta
  4. Ďalší doktorandský program a strediská praxe Fakulty manažmentu
  5. Špecialisti v Prešove bezplatne poradia, ako ušetriť energiu
  6. Zvažujete nové auto? Namiesto platenia celej sumy skúste paušál
  7. Ako financovať obnovu bytového domu v 2017
  8. Dom od ES - bolo to fajn
  9. Zdravé zuby rovná sa zdravý kôň
  10. Majsterka Európy v silovom trojboji zo SvF STU
  1. Kĺby starnú s nami. S týmito radami ich udržíte fit čo najdlhšie 13 244
  2. Prežil som autonehodu. Teraz som vďačný za každý deň 11 803
  3. Päť tipov na dovolenku počas Veľkej noci 10 748
  4. Zvažujete nové auto? Namiesto platenia celej sumy skúste paušál 5 392
  5. Slováci čoskoro lídrami vo využívaní inteligentných domácností 3 475
  6. Za štadiónom Lokomotívy rastie zaujímavý projekt 3 310
  7. Obľúbené letné pneumatiky Matador Hectorra v novej generácii 3 3 090
  8. Zábavný aj sebavedomý 2 679
  9. Zákaznícky servis Martinusu sa dostal medzi svetovú špičku 2 514
  10. Premier Club Nitra: Výborne čapovanú Plzeň hľadajte v centre 2 090

Hlavné správy zo Sme.sk

DOMOV

Pre amnestie zmenili ústavu. Čo to vlastne znamená?

Samotné amnestie sa budú rušiť najskôr na budúci týždeň.

DOMOV

Minúta po minúte: Zrušeniu amnestií nič nebráni

Matka Róberta Remiáša hovorí o výnimočnom dni.

SVET

Vraj ma sledujú, ale ako presne vyzerá kubánsky tajný?

Budú ťa sledovať na každom kroku.

DOMOV

Fegyveres odkryl chatu, v ktorej sa skrýval po výpovedi o únose

Netušil, ako dlho sa zdrží na úteku mimo Slovenska.

Neprehliadnite tiež

Pätnásť celebritných párov, na ktoré svet zabudol

Na slávnych zaľúbencov si dnes verejnosť spomenie len málokedy, niektoré dvojice sú však prekvapením.

Sedem vecí, na ktoré ženy pri sexe zabúdajú

Prečo by pochopenie vlastného tela a potrieb nemali ísť bokom?

Chutne a zdravo: Desať spôsobov, ako v receptoch použiť cviklu

Vyberte si z našich tipov, ako v kuchyni čarovať s touto zdravou potravinou.


Už ste čítali?

Domov NajnovšieNajčítanejšieDesktop