Čokoládová brioška

Vyskúšajte s nami sladké raňajky, desiate či večere...

(Zdroj: Isifa)

Čokoládová brioška
Suroviny na 1 x800 g briošku

Na kvások:

  • 130 ml vlažného mlieka
  • 2 ČL sušeného droždia
  • 30 g hladkej múky T650

Na cesto:

  • 2 PL cukru
  • ČL soli
  • 360 g hladkej múky T650
  • 4 vajíčka
  • 115 g zmäknutého masla
  • 2 PL kakaa
  • hrsť nasekanej čokolády
  • múka na podsypávanie
  • olej na potieranie

Vlažné mlieko, droždie a múku dôkladne premiešajte, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte pracovať v teple minimálne 30 minút. Medzitým v samostatnej miske zmiešajte cukor, soľ a múku. Pridajte k nim našľahané vajíčka, kvások a nakoniec zmäknuté maslo. Cesto dôkladne vymieste. Dobre vypracované a vláčne cesto prikryte fóliou alebo navlhčenou utierkou a nechajte kysnúť 60 - 90 minút, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto po vykysnutí vyklopte na pomúčenú dosku, valčekom ho vytvarujte na hrubší plát, posypte kakaom a kúskami čokolády. Plát postupne zviňte do rolády. Nebojte sa vypadávajúce kúsky čokolády popritláčať rukami naspäť do cesta. Hotovú roládu vložte do vymastenej formy alebo pekáča spojom nadol. Formu vložte do rúry a nechajte kysnúť 40 - 60 minút. Po nakysnutí nastavte rúru na 180 stupňov a pečte briošku dozlatista, približne 40 minút. Po dopečení briošku vyklopte, nechajte vychladnúť a dozdobte čokoládovou polevou.

Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk

brownies.jpg cokoladova_pena.jpg cokoladove_bavarois.jpg
Americké brownies Čokoládová pena Čokoládové bavarois

Najčítanejšie na SME Žena


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kedy sa refinancovanie oplatí?
  2. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  3. Rastie nám pokrivená generácia?
  4. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  5. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  6. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  7. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  8. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  9. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať
  10. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci
  1. Detské zúbky sú veda
  2. Štartujú jesenné módne dni v Poluse
  3. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku
  4. Rastie nám pokrivená generácia?
  5. Intímna hygiena – celoročná záležitosť
  6. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji
  7. AAA AUTO za päť rokov predalo 320 tisíc vozidiel
  8. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba
  9. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj?
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky
  1. 3 mýty, ktorým ste možno uverili. Ale ako je to naozaj? 20 356
  2. Zanzibar je plný lákadiel na dokonalú exotickú dovolenku 12 284
  3. Rastie nám pokrivená generácia? 9 922
  4. Intímna hygiena – celoročná záležitosť 2 460
  5. Plug-in, hybrid alebo elektromobil? Poradíme, ako správne vybrať 2 433
  6. Novinka v realitnom biznise! Zatiaľ dostupné len v Grand Koliba 2 086
  7. Kedy sa refinancovanie oplatí? 1 533
  8. Pivovar Šariš podporí cestovný ruch v Prešovskom kraji 1 431
  9. Bývajte v budove, po ktorej sa prechádzal Schöne Náci 1 345
  10. FemFest 2017 ponúkne beh na opätkoch i koncert známej speváčky 1 091

Hlavné správy zo Sme.sk

TECH

Astronautka z NASA: Pocit úžasu s vami ostane aj na Zemi

Ako vyzerá tréning a ako sa astronauti pripravujú na zlyhania.

KOMENTÁRE

Trump je v Poľsku populárnejší než pápež

Prezident potešil Poliakov poukazujúc na úlohu Poľska pri budovaní Západu.

Neprehliadnite tiež

Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

V najnovšom čísle nájdete rozhovor s terapeutkou Katarínou Sipos o tom, ako rodičia vplývajú na správanie a zmýšľanie svojich detí.

Návrhári o ekológii v móde: Je trvalá udržateľnosť budúcnosťou?

Desať známych mien slovenskej módy prezradilo, čo si myslia o ekologickom módnom biznise.

Päť tipov na rýchle recepty s maslovou tekvicou

Tekvica je symbolom jesene. Jej využitie v kuchyni môže byť naozaj pestré.