SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Čokoládová brioška

Vyskúšajte s nami sladké raňajky, desiate či večere...

(Zdroj: Isifa)

Čokoládová brioška
Suroviny na 1 x800 g briošku

Na kvások:

  • 130 ml vlažného mlieka
  • 2 ČL sušeného droždia
  • 30 g hladkej múky T650

Na cesto:

  • 2 PL cukru
  • ČL soli
  • 360 g hladkej múky T650
  • 4 vajíčka
  • 115 g zmäknutého masla
  • 2 PL kakaa
  • hrsť nasekanej čokolády
  • múka na podsypávanie
  • olej na potieranie

Vlažné mlieko, droždie a múku dôkladne premiešajte, prikryte potravinárskou fóliou a nechajte pracovať v teple minimálne 30 minút. Medzitým v samostatnej miske zmiešajte cukor, soľ a múku. Pridajte k nim našľahané vajíčka, kvások a nakoniec zmäknuté maslo. Cesto dôkladne vymieste. Dobre vypracované a vláčne cesto prikryte fóliou alebo navlhčenou utierkou a nechajte kysnúť 60 - 90 minút, kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto po vykysnutí vyklopte na pomúčenú dosku, valčekom ho vytvarujte na hrubší plát, posypte kakaom a kúskami čokolády. Plát postupne zviňte do rolády. Nebojte sa vypadávajúce kúsky čokolády popritláčať rukami naspäť do cesta. Hotovú roládu vložte do vymastenej formy alebo pekáča spojom nadol. Formu vložte do rúry a nechajte kysnúť 40 - 60 minút. Po nakysnutí nastavte rúru na 180 stupňov a pečte briošku dozlatista, približne 40 minút. Po dopečení briošku vyklopte, nechajte vychladnúť a dozdobte čokoládovou polevou.

Skryť Vypnúť reklamu

Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk

brownies.jpg cokoladova_pena.jpg cokoladove_bavarois.jpg
Americké brownies Čokoládová pena Čokoládové bavarois

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Žena

Inzercia - Tlačové správy

  1. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  2. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 43 084
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 23 976
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 861
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 160
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 715
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 631
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 481
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 380
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 377
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 236
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Daniel Lipšic.

Krajniak a Lipšic sa poznajú dekády.

6 h

Má jeden z kandidátov aj špeciálne zaobchádzanie?

3 h

Neprehliadnite tiež

Na aféru so šéfom tvrdo doplatila.

9 h
Zuzana Guzmická

Guzmická hovorí o tom, čo robiť, keď dieťa nechce spať.

24. jan

Lahodne jemné, voňavé, sladké a zároveň chladivo osviežujúce. Také je tiramisu...

18. aug
Amanda Gormanová

Jej knihy sú vypredané.

22. jan