Kuracie burgery s paradajkovou omáčkou
suroviny na 4 porcie
Na paradajkovú omáčku:
- 2 PL olivového oleja
- 250 g cherry paradajok
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- štipka hnedého cukru
- 1/4 šálky najemno nastrúhaného parmezánu
Na kuracie burgery:
- 4 rezne z kuracích pŕs
- 2 PL olivového oleja
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
- 2 pokrájané cibule
- 4 prepolené žemle na hamburger
- 1/2 šálky cottage cheese
- listy šalátu
Omáčka z paradajok: Zahrejte olivový olej a opražte paradajky na silnom plameni, kým neprasknú. Ochuťte soľou, čiernym korením a cukrom. Roztlačte paradajky vidličkou a vmiešajte do nich parmezán. Omáčku odstavte, kým pripravíte burgery.
Kuracie burgery: Položte kuracie prsia na čistú pracovnú dosku a jemne ich naklepte tĺčikom alebo rukou. (Čím sú rezne tenšie, tým rýchlejšie sa prepečú.) Zahrejte olivový olej na panvici a vyprážajte rezne do zlatohneda, kým nie sú prepečené. Ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti a odstavte zo sporáka. Opražte cibuľu na rovnakej panvici na silnom plameni, osoľte a okoreňte. Na polovicu každej žemle natrite trochu cottage chees a položte listy šalátu, kuracie prsia, opraženú cibuľu a omáčku z cherry paradajok.