SME

Zapekaná brokolica so zemiakmi

Brokolicu s vôňou parmezánu a orieškov ste ešte určite nejedli. Inšpirujte sa naším receptom!

(Zdroj: Fotolia)

Zapekaná brokolica so zemiakmi
Suroviny na 4 porcie

  • 600 g brokolice
  • 700 g zemiakov
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 150 g parmezánu
  • 4 PL píniových orieškov
  • plátky masla
  • muškátový oriešok
  • soľ, mleté čierne korenie

Náš tip

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj na Naničmama.sk.

Zapekaná bašta

zapekbasta.jpg

Brokolicová polievka

brokolicova_polievka_nm.jpg

Umyté zemiaky predvarte vcelku a nechajte vychladnúť. Ružičky brokolice povarte asi 5 minút v osolenej vode. Ošúpané zemiaky pokrájajte na hrubšie kolieska a striedavo ich prekladajte spolu s brokolicou do maslom vymastenej zapekacej misy. Rúru prehrejte na 175 stupňov. Strúhaný parmezán zmiešajte so smotanou, korením, soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom. Zmes rovnomerne nalejte na zeleninu, povrch posypte nasekanými píniovými orieškami a pečte približne 25 minút.

SkryťVypnúť reklamu

Tip: Píniové oriešky môžete nahradiť i nasekanými mandľami alebo povrch jednoducho posypte strúhankou s troškou syra.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Najčítanejšie na SME Žena

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Tvorivé háčkovanie aj 30 otázok pre Hanu Gregorovú
  2. Lávové polia i skvostné pláže. Lanzarote je dôkazom sily prírody
  3. Budúci lesníci opäť v teréne: S LESY SR vysadia les novej generá
  4. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  5. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  6. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  7. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  8. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 102 523
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 21 598
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 11 383
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 206
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 6 580
  6. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 5 261
  7. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska 4 517
  8. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde 4 492
SkryťVypnúť reklamu
reklama
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Kuskus je jednoduchý na prípravu.


a 1 ďalší 1
Hlivu môžete skombinovať s kyslou smotanou.

Trinásť nápadov na recepty z hlivy.


redakcia SME ženy

Nové číslo magazínu SME ženy je v predaji aj s darčekom.


redakcia SME ženy
Simona Mištíková

Riaditeľka PR agentúry a lektorka soft skills.


6
reklama
SkryťZatvoriť reklamu